Aktuální číslo časopisu Ekonom
ekonom
Předplaťte si Přihlaste se Předplaťte si

  • Koupit předplatné
  • Nastavení účtu
  • Odhlásit se
  • Názory
  • Témata
  • Rozhovory
  • Technologie
  • Podcasty
  • Dějiny byznysu
  • Právní rádce
  • Logistika
  • Auta
  • Moderní řízení
  • Archiv vydání
  • BeNative
Téma/

potravinářský průmysl

Odebírat
Energetické nápoje

Energeťák jako pivo dneška? Bez občanky vás už automat neobslouží

6 minut čtení
Trh s energetickými nápoji v posledních letech raketově roste v řádech desítek procent ročně. Potravinářská komora České republiky zveřejnila,...

Z majitele největších německých jatek se kvůli koronaviru stal veřejný nepřítel

6 minut čtení
Všechny dosavadní problémy dokázal největší německý řezník Clemens Tönnies překrýt svými dřívějšími úspěchy. Spolu s bratrem vybudoval...

Na české výrobky nemáme maso, říká velkouzenář Karel Pilčík

16 minut čtení
Stejně jako několik generací jeho předků se Karel Pilčík vyučil řezníkem. Prošel řadou vý­robních provozů v socialistickém masokombinátu a na...
Ekonom

Nemám ani sekretářku. Náklady jsem ořezával a ořezával, až se firma dala znovu dohromady, říká šéf Jaroměřické mlékárny

17 minut čtení
Dlouhá léta v Česku rozvíjel byznys pro francouzské giganty mlékárenského oboru − Danone nebo Bel. Nakonec se do toho Bedřich Štecher...
Ekonom

Tučné roky bezmasého jídla začínají. Nastupuje "veganská mafie"

5 minut čtení
Spotřeba masa ve vyspělém světě stagnuje, neboť stále více lidí dává přednost vegetariánské stravě. Investoři v tomto trendu spatřují obrovský...
Ekonom

Všichni na ně nadávají, ale řetězce nás donutily být dobří, říká šéf a spolumajitel výrobce šťáv a sirupů Hello Gabriel Slanicay

14 minut čtení
V první půli 90. let vedl manažerskou privatizaci dnešní Liney Nivnice, která vyrábí zejména šťávy, přesnídávky a sirupy pod značkou Hello....
Ekonom

Bitva o vejce: Hraje se o náklady za konec klecí i dražší vejce v obchodech

5 minut čtení
Náklady na opuštění klecových chovů nosnic se pohybují mezi šesti a osmi miliardami korun. Na nové technologie přispěje stát i Evropská unie....
Ekonom

SodaStream: Když se ze stoleté firmy stane dravec

4 minuty čtení
Historie společnosti SodaStream začala na počátku 20. století v Británii. Nyní izraelská firma opět mění majitele. PepsiCo chce značku použít v...
Ekonom

Co je ve špekáčku, už lidé chtějí vědět. Co je v mouce, ještě bohužel ne, říká mlynář Jaroslav Horák

12 minut čtení
Voženílkovy mlýny melou od roku 1890 a od roku 1993 zase pro zakladatelskou rodinu. Agrofert ani žádný z dalších molochů je nezvládl převzít....
Ekonom

Sedmero mýtů o potravinách: Je zelenina zdravá a české jídlo lepší než polské?

17 minut čtení
Mýty a fakta o jídle servíruje kdekdo, Ekonom se na některá tvrzení podíval z jiné stránky a s pomocí čísel. Vždy je dobré vědět, kdo za šířením...
Ekonom

Tuzemák přežil, ale bude muset změnit chuť. Nejtěžší bude nahradit kouřové tóny

7 minut čtení
Tuzemák dostal od EU pětiletou výjimku na používání potenciálně nebezpečných ingrediencí. Výrobci tvrdí, že oblíbená lihovina je bezpečná, a...
Ekonom

Al-Namura, firma, která naučila české řidiče pít energetické nápoje a kafe z plechovky

6 minut čtení
Společnost Al-Namura zpočátku vyvážela zdravotnický materiál, v polovině 90. let ale přešla na nápoje. Po neúspěchu ledového čaje v plechovkách...
Další články
ekonom

Copyright ©1996-2025 Economia, a.s.

Týdeník Ekonom ISSN 1210-0714

ekonom.cz ISSN 2787-9380

Certifikováno:jti

  • Kontakty
  • Tiráž redakce Ekonom
  • Předplatné
  • Kariéra
  • Newsletter
  • Všeobecné podmínky
  • Prohlášení o cookies
  • Nastavení soukromí
  • Ochrana osobních údajů
  • Inzerce,  obchodní garant: Dobromila Danovová, 737 434 166
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno. Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.