Stejně jako několik generací jeho předků se Karel Pilčík vyučil řezníkem. Prošel řadou výrobních provozů v socialistickém masokombinátu a na počátku 90. let zprivatizoval provoz v Krásně nad Bečvou na okraji Valašského Meziříčí, ze kterého vybudoval jednoho z největších českých výrobců uzenin s ročním obratem přesahujícím dvě miliardy korun. Své valašské klobásy, šunky a další masné výrobky dodává do sítě vlastních prodejen i do supermarketů v Česku, na Slovensku, v Maďarsku a dalších zemích. Firma se však potýká s rostoucími cenami vepřového masa. Většina českého vepřového se navíc prodá v obchodech jako maso, a většina uzenin se tak vyrábí z dovezených surovin.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 95 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později