Stejně jako několik generací jeho předků se Karel Pilčík vyučil řezníkem. Prošel řadou výrobních provozů v socialistickém masokombinátu a na počátku 90. let zprivatizoval provoz v Krásně nad Bečvou na okraji Valašského Meziříčí, ze kterého vybudoval jednoho z největších českých výrobců uzenin s ročním obratem přesahujícím dvě miliardy korun. Své valašské klobásy, šunky a další masné výrobky dodává do sítě vlastních prodejen i do supermarketů v Česku, na Slovensku, v Maďarsku a dalších zemích. Firma se však potýká s rostoucími cenami vepřového masa. Většina českého vepřového se navíc prodá v obchodech jako maso, a většina uzenin se tak vyrábí z dovezených surovin.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 95 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



