České pivo Z výčepů do garáží a zahrad. Drahé pivo mění českou pivní kulturu 9 minut čtení Pivovary i hospodští s obavami vyhlížejí letní sezonu. Kvůli silnému zdražení piva mají strach z odlivu lidí od výčepů.
České pivo Covid vyhnal lidi z hospod, kvůli „blbé náladě“ se nevracejí. Drtí to regionální minipivovary 8 minut čtení Během pandemie koronaviru a dlouhých lockdownů se zdálo, že nic horšího už minipivovary a restaurace nemůže potkat. A že je jen otázkou času,...
Pivo, základní kámen českého vlastenectví 2 minuty čtení K žádné jiné potravině nemají Češi tak emocionální vztah jako k pivu. Popravdě řečeno, k máločemu jinému mají Češi tak silný vztah. Vyplývá to...
Ani plná hospoda nemusí znamenat zisk. Zdražení nese riziko, že lidi už nepřijdou, říká Zdeněk Pohlreich 14 minut čtení V restauracích chybí personál, odborné školství neumí vychovat dobré kuchaře a restaurace se teď ke všemu musí vyrovnávat s dramatickým růstem...
Konečně do hospody. První kroky po rozvolnění často vedou právě do restaurací, které lidem během lockdownu chyběly nejvíce 6 minut čtení Strávit příjemné odpoledne v kavárně, zajít na luxusní zážitkovou večeři, předplatit si permanentku do fitka, rezervovat wellness pobyt all...
Covid vzal Čechům chuť na pivo. Hojná konzumace se už do hospod nevrátí 10 minut čtení V Česku se loni v přepočtu na obyvatele vypilo nejméně piva za posledních 60 let. Restrikce, které z důvodu pandemie covidu zavřely po většinu...
Pivo až do domu. České minipivovary si našly přímou cestu k lidem, založily e-shopy a do ulic vyslaly rozvozové dodávky 6 minut čtení Když člověk nemůže do hospody, přijede hospoda za ním. Během uzavření restaurací pivovarníci rozjeli e-shopy i přímý rozvoz k zákazníkům. Před...
Povýšil hospodu na korporaci. David Petřík vybudoval gastronomickou skupinu s půlmiliardovým obratem 16 minut čtení David Petřík začínal jako kuchař. Teď se svým společníkem Viktorem Kaplanem vlastní jednu z největších ryze českých gastroskupin. Síť...
Komentář Miloše Čermáka: Típnutá svoboda? 4 minuty čtení Kritika zákazu kouření v restauracích z pozice bojovníka za svobodu je nudným intelektuálním kýčem. Ještě před deseti, či spíše patnácti lety...
EET: Krachy hospod a zdražování. Ceny zvyšují nejen nepoctiví hospodští 6 minut čtení Hned po startu EET velká část restaurací zdražila. Je to cena za narovnání podmínek na trhu. Zdražují jak hospodští, kteří krátili tržby, tak ti...
Matěj Hollan: Smějeme se s EET 3 minuty čtení Hlavní politické téma Andreje Babiše, elektronická evidence tržeb, dostává s blížícím se termínem účinnosti zákona stále humornější podobu....
Evidence tržeb způsobí i krachy restaurací. Nejvíce ohroženým druhem jsou malé hospody 5 minut čtení Nejvíce dopadne EET na restaurace. Zavřít jich bude muset možná až čtvrtina. EET totiž znemožní krácení tržeb, které dnes přiznává více než...