Když člověk nemůže do hospody, přijede hospoda za ním. Během uzavření restaurací pivovarníci rozjeli e-shopy i přímý rozvoz k zákazníkům.

Před vstup do Letenských sadů u Národního technického muzea přesně o půl jedenácté dopoledne přijíždí bílá dodávka. Zastaví, otevřou se boční dveře a sládek Pivovaru Lobeč Václav Kopecký začíná vydávat předem připravené objednávky zákazníkům a má i něco navíc pro náhodné kolemjdoucí. Na místě stojí 15 minut, potom nastartuje a zamíří na další stanoviště. Těch má v ten den před sebou ještě sedm.

"O rozvozu piva do okolních měst jsme několikrát přemýšleli už v minulosti. Vždycky jsme to ale zavrhli s tím, že se lidé přece neseberou a nepůjdou čekat přesně v tu a tu hodinu na příjezd pivní dodávky, když jsou v su­permarketech plné regály a konkurence je obrovská," líčí majitel lobečského pivovaru Pavel Prouza. O to větší bylo jeho překvapení, když na jaře v první vlně pandemie dodávka vyjela poprvé a prodala pivo za více než 50 tisíc korun. Za maloobchodní cenu. Od té doby už jezdit nepřestala.

Ještě na vás čeká 80 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Víte, že…

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod

  • nezobrazují se jim reklamy
  • mohou odemknout obsah kamarádům
  • mohou prohlížet online archiv
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.