Gastronomie Nemáme restauraci, ale kuchyni se stoly, říká šéfkuchař s třemi hvězdami od Michelinu 8 minut čtení Slepice, telecí nožičky, laloky z iberských vepřů, kosti a odřezky spolu s několika druhy zeleniny plní padesátilitrový hrnec. Vše se bude pět...
Ani plná hospoda nemusí znamenat zisk. Zdražení nese riziko, že lidi už nepřijdou, říká Zdeněk Pohlreich 14 minut čtení V restauracích chybí personál, odborné školství neumí vychovat dobré kuchaře a restaurace se teď ke všemu musí vyrovnávat s dramatickým růstem...
Gastrobyznys Růst cen a pandemické restrikce odnesly více hospody než kavárny 5 minut čtení Po dvou letech covidových lockdownů a při současné vysoké inflaci se český gastrobyznys mění. Jednak reaguje na rostoucí ceny a mzdové požadavky...
Petr Dvořák: V Česku je už víc hospod s kvalitním točeným pivem než v Německu 15 minut čtení Tržby za pivo v českých restauracích se sice letos zvýšily meziročně skoro o třetinu, přesto pivovarský průmysl nemá co slavit. Výroba a prodej...
Ceny v restauracích Gastro účet za rok 2021: Z pandemie se vzpamatovaly jen kavárny a sportbary 1 minuta čtení Tržby v gastronomickém sektoru v Česku loni sice takřka o pětinu překonaly předchozí rok 2020, nicméně i tak se zastavily pod hodnotami...
Zemřel zakladatel Subwaye. Stal se miliardářem díky investici 1000 dolarů 4 minuty čtení Patřil do skupiny nejbohatších Američanů, přesto dlouhá léta stále bydlel ve svém starém domě, jezdil obyčejným autem, pracoval ve svém původním...
Očekávané události 3 minuty čtení 1. Američtí ropní obři oznámí hospodářské výsledky Kdo by počátkem letošního roku koupil akcie ropné společnosti Chevron, zhodnotil by svou...
Lidé se do restaurací nevrátili. Desetina podniků už zanikla, další krach teprve čeká 11 minut čtení Pandemie? Neměli jsme problém, říká Jan Klimša, šéf restaurace Kaštan v jedné z rezidenčních čtvrtí Prahy 6. „Naopak nás to nabilo....
Konečně do hospody. První kroky po rozvolnění často vedou právě do restaurací, které lidem během lockdownu chyběly nejvíce 6 minut čtení Strávit příjemné odpoledne v kavárně, zajít na luxusní zážitkovou večeři, předplatit si permanentku do fitka, rezervovat wellness pobyt all...
Restaurace se chystají na obnovení provozu, polovina zaměstnanců se však už vrátit nechce. Nové uplatnění našli ve skladech i na stavbách 4 minuty čtení Gastronomie doplatila na pandemii snad nejvíce ze všech oborů. Nejde jen o extrémní propad tržeb a uzavřené provozovny, musí se vyrovnat i s...
Když nemůže host do restaurace, přijede kuchař do domu. Přiveze suroviny, náčiní i nádobí a vykouzlí atmosféru luxusního podniku 6 minut čtení Představte si náročný pracovní den, kdy on-line schůzky trvají až do pozdního odpoledne. V tu chvíli toužíte užít si večer s partnerem či...
Restaurace, kavárny a bary počítají ztráty. Tržby loni spadly o třetinu 2 minuty čtení Podniky v gastronomickém sektoru fungovaly loni bez omezení pouhou třetinu roku. Ve zbývající době se potýkaly buď s omezením provozní doby,...