Starší lidé vnímají rozvoz jídla jako selhání. Foodora chce prorazit i ke konzervativnějším Čechům 15 minut čtení Už to není jen výstřelek rozmazlených hipsterů z Karlína nebo Holešovic. Pro mnoho lidí se dovoz hotového jídla stal běžnou součástí dne....
Pohostinství Smažák zdražil o dvě třetiny, dvanáctka o polovinu. Jak se za posledních šest let změnily ceny v restauracích 8 minut čtení Hovězí guláš, vepřový řízek nebo smažený sýr. Za klasické pokrmy české obědové kuchyně lidé zaplatí bezmála o dvě třetiny víc než před šesti...
Jídlo za tři stovky, pivo za stovku. Hospodští nemají moc na výběr, říká hoteliér z Krkonoš Marek Holer 15 minut čtení Marek Holer má pohostinství v krvi, patří už k sedmé generaci rodiny, která se v oboru pohybuje. Rodák z Prahy začínal jako číšník, časem rozjel...
Gastronomie Nemáme restauraci, ale kuchyni se stoly, říká šéfkuchař s třemi hvězdami od Michelinu 8 minut čtení Slepice, telecí nožičky, laloky z iberských vepřů, kosti a odřezky spolu s několika druhy zeleniny plní padesátilitrový hrnec. Vše se bude pět...
Ani plná hospoda nemusí znamenat zisk. Zdražení nese riziko, že lidi už nepřijdou, říká Zdeněk Pohlreich 14 minut čtení V restauracích chybí personál, odborné školství neumí vychovat dobré kuchaře a restaurace se teď ke všemu musí vyrovnávat s dramatickým růstem...
Gastrobyznys Růst cen a pandemické restrikce odnesly více hospody než kavárny 5 minut čtení Po dvou letech covidových lockdownů a při současné vysoké inflaci se český gastrobyznys mění. Jednak reaguje na rostoucí ceny a mzdové požadavky...
Petr Dvořák: V Česku je už víc hospod s kvalitním točeným pivem než v Německu 15 minut čtení Tržby za pivo v českých restauracích se sice letos zvýšily meziročně skoro o třetinu, přesto pivovarský průmysl nemá co slavit. Výroba a prodej...
Ceny v restauracích Gastro účet za rok 2021: Z pandemie se vzpamatovaly jen kavárny a sportbary 1 minuta čtení Tržby v gastronomickém sektoru v Česku loni sice takřka o pětinu překonaly předchozí rok 2020, nicméně i tak se zastavily pod hodnotami...
Zemřel zakladatel Subwaye. Stal se miliardářem díky investici 1000 dolarů 4 minuty čtení Patřil do skupiny nejbohatších Američanů, přesto dlouhá léta stále bydlel ve svém starém domě, jezdil obyčejným autem, pracoval ve svém původním...
Očekávané události 3 minuty čtení 1. Američtí ropní obři oznámí hospodářské výsledky Kdo by počátkem letošního roku koupil akcie ropné společnosti Chevron, zhodnotil by svou...
Lidé se do restaurací nevrátili. Desetina podniků už zanikla, další krach teprve čeká 11 minut čtení Pandemie? Neměli jsme problém, říká Jan Klimša, šéf restaurace Kaštan v jedné z rezidenčních čtvrtí Prahy 6. „Naopak nás to nabilo....
Konečně do hospody. První kroky po rozvolnění často vedou právě do restaurací, které lidem během lockdownu chyběly nejvíce 6 minut čtení Strávit příjemné odpoledne v kavárně, zajít na luxusní zážitkovou večeři, předplatit si permanentku do fitka, rezervovat wellness pobyt all...