Gastro byznys Konec levných hospod v Čechách. Zdražování zpomalilo, slabí nepřežijí 7 minut čtení České gastronomické podniky zvedly v srpnu podle údajů poskytovatele pokladních systémů společnosti Dotykačka ceny o víc než tři procenta oproti...
Platby Restaurace mění zvyky, místo hotovosti preferují karty nebo QR platby. Ušetří lidi a zvyšuje jim to tržby 4 minuty čtení Býval to běžný obrázek. Na dveřích hospody nebo restaurace ještě před vstupem dovnitř upozorňovala hosty cedulka, že podnik nepřijímá karty. V...
#datavize Chudí příbuzní zbohatli 1 minuta čtení Čeští turisté si letos mohou ve většině zemí dopřát více než před třemi lety. Tuzemské cenové hladině se přiblížily zejména skandinávské státy,...
Starší lidé vnímají rozvoz jídla jako selhání. Foodora chce prorazit i ke konzervativnějším Čechům 15 minut čtení Už to není jen výstřelek rozmazlených hipsterů z Karlína nebo Holešovic. Pro mnoho lidí se dovoz hotového jídla stal běžnou součástí dne....
Pohostinství Smažák zdražil o dvě třetiny, dvanáctka o polovinu. Jak se za posledních šest let změnily ceny v restauracích 8 minut čtení Hovězí guláš, vepřový řízek nebo smažený sýr. Za klasické pokrmy české obědové kuchyně lidé zaplatí bezmála o dvě třetiny víc než před šesti...
Jídlo za tři stovky, pivo za stovku. Hospodští nemají moc na výběr, říká hoteliér z Krkonoš Marek Holer 15 minut čtení Marek Holer má pohostinství v krvi, patří už k sedmé generaci rodiny, která se v oboru pohybuje. Rodák z Prahy začínal jako číšník, časem rozjel...
Gastronomie Nemáme restauraci, ale kuchyni se stoly, říká šéfkuchař s třemi hvězdami od Michelinu 8 minut čtení Slepice, telecí nožičky, laloky z iberských vepřů, kosti a odřezky spolu s několika druhy zeleniny plní padesátilitrový hrnec. Vše se bude pět...
Ani plná hospoda nemusí znamenat zisk. Zdražení nese riziko, že lidi už nepřijdou, říká Zdeněk Pohlreich 14 minut čtení V restauracích chybí personál, odborné školství neumí vychovat dobré kuchaře a restaurace se teď ke všemu musí vyrovnávat s dramatickým růstem...
Gastrobyznys Růst cen a pandemické restrikce odnesly více hospody než kavárny 5 minut čtení Po dvou letech covidových lockdownů a při současné vysoké inflaci se český gastrobyznys mění. Jednak reaguje na rostoucí ceny a mzdové požadavky...
Petr Dvořák: V Česku je už víc hospod s kvalitním točeným pivem než v Německu 15 minut čtení Tržby za pivo v českých restauracích se sice letos zvýšily meziročně skoro o třetinu, přesto pivovarský průmysl nemá co slavit. Výroba a prodej...
Ceny v restauracích Gastro účet za rok 2021: Z pandemie se vzpamatovaly jen kavárny a sportbary 1 minuta čtení Tržby v gastronomickém sektoru v Česku loni sice takřka o pětinu překonaly předchozí rok 2020, nicméně i tak se zastavily pod hodnotami...
Zemřel zakladatel Subwaye. Stal se miliardářem díky investici 1000 dolarů 4 minuty čtení Patřil do skupiny nejbohatších Američanů, přesto dlouhá léta stále bydlel ve svém starém domě, jezdil obyčejným autem, pracoval ve svém původním...