"Je to takový minipivovar na mýtince," charakterizuje s odkazem na hru Divadla Járy Cimrmana svůj podnik, Pivovar U Dobřenských, Radoslav Kráľovský. Leží ve stejnojmenné uličce nedaleko Betlémské kaple, tedy v samém jádru historické čtvrti Prahy, ale zároveň tak trochu mimo tamější hlavní třídy. Přesto se jeho nejčastější klientela rekrutuje právě z řad zahraničních návštěvníků metropole. Kráľovský je totiž láká na bylinná piva, třeba z kotvičníku, máty, šalvěje, meduňky nebo citronové šťávy.
"V Praze existují desítky malých pivovarů, sázkou na piva s příchutí tradičních bylinek jsme se chtěli odlišit," vysvětluje, jak jej napadl koncept pivovaru.
Radoslav Kráľovský, který žije napůl v Praze a napůl ve slovenských Košicích, přitom v pohostinství podniká s přestávkami téměř 20 let. Svůj první minipivovar si založil už před 16 lety. V Praze rovněž vlastní italskou restauraci v Holešovicích a v Košicích zase asijskou restauraci, tradiční krčmu a donáškovou pizzerii.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Jakub Horáček
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



