Přestože Pivovar Národní je především pivnice propojená s malým pivovarem, loni v létě otevřený podnik má dva obrovské klady. Tím prvním je fantastická zahrada s kapacitou 250 míst, která navíc není na přímém slunci, takže i v letních horkých dnech tu panuje příjemné a snesitelné klima. Druhým velkým plusem je nečekaně široká gastronomická nabídka rozkročená od lehkých salátů a chuťovek k pivu přes pastu a grilovaná masa až po téměř "babičkovské" obědy.
Za zkoušku stojí slavná rakouská specialita zvaná Germknödel, tedy velký kynutý knedlík plněný povidly, posypaný mákem a zalitý vanilkovou omáčkou.
Poklady v zavařovací sklenici
Nabídka jídel se navíc pravidelně obměňuje, jednou z novinek je třeba sýr fetaki nakládaný v olivovém oleji s chilli papričkami či tradiční šunková rolka s křenem v aspiku, která je servírovaná v starosvětské zavařovací sklenici. A stejným způsobem tu podávají také utopence připravené ze špekáčků od Dolejšího z Davle. Největším hitem je ovšem opulentní vepřové koleno, které se před pečením marinuje v pivu s rozmarýnem a česnekem a na talíři ho doprovází čerstvý křen, kyselé zelí a dva druhy hořčice.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.






