Ani plná hospoda nemusí znamenat zisk. Zdražení nese riziko, že lidi už nepřijdou, říká Zdeněk Pohlreich 14 minut čtení V restauracích chybí personál, odborné školství neumí vychovat dobré kuchaře a restaurace se teď ke všemu musí vyrovnávat s dramatickým růstem...
Globální rizika Jídla je dost, svět přesto hladoví. Změnit to mohou sklady či genetika 10 minut čtení Od roku 2017 na Zemi opět rostou počty lidí trpících nedostatkem stravy. Loni se zvýšily ceny potravin ve světě na rekordní úroveň.
Čechům se zalíbilo zelené jídlo, populární jsou steaky, burgery i párky bez masa. Trh s těmito produkty roste o desítky procent 5 minut čtení Člověk je od přírody všežravec a už po několik tisíciletí tvoří podstatnou část jeho stravy maso. V regálech obchodů se ale poslední dobou...
Jídlo doby covidové aneb Kolotoč hladových okének, rozvozů a krabiček 5 minut čtení K snídani palačinky, k obědu polévka a kuře s bramborovou kaší, k večeři těstoviny se sýrovou omáčkou. Příprava takového denního menu zabere i...
Jídlo až do domu: naděje, jež se zatím nenaplnily. Místo dovážky si lidé spíš vařili 6 minut čtení Mohla z toho být ideální situace: Karanténa zavře lidi doma, spojení mezi zákazníky a jejich oblíbenými restauracemi budou obstarávat služby...
Logistika Pandemie změnila rozvoz hotových jídel. Vzrostl počet objednávek, posílily hlavně všední dny 2 minuty čtení Distribuční logistiku firem rozvážejících hotová jídla zasáhla koronavirová krize, která změnila a prodloužila dobu, kterou lidé v Česku tráví...
Kreativní gastronomie na Poříčí 2 minuty čtení Tip: Čokoládový mousse s mangem a mučenkou je nepřekonatelný. Z nabídky: Červená řepa s čerstvým kozím sýrem Gourmet pizza Marinara s...
Ochutnali jsme českou klasiku z Průhonic 2 minuty čtení Tip: Největší romantika je na terase u rybníčku. Z nabídky: 1. Pečené jehněčí kolínko potěší všechny milovníky tohoto masa. 2. Netradiční...
Vepřové z karlínského pivovaru 2 minuty čtení Tip: Součástí nového karlínského pivovaru je také řeznictví a farmářský obchod. Z nabídky: 1/2 pečeného selátka s koriandrem 3199 korun Vepřové...
Žižkovská La Bottega srší energií 2 minuty čtení Tip: Od devíti do jedenácti se v La Botteze podávají snídaně. Z nabídky: Rigatoni se sardinkami a brokolicí 295 korun Pečená treska v pancettě...
Kreativní sushi u Buddhy 2 minuty čtení Tip: Pro začátečníky i pokročilé jsou připravené sushi kurzy. Z nabídky: Cena signature rolek začíná na 285 korunách za osm kusů. Vedle sushi...
Kampa Park nabídne exkluzivní menu z Vladislavského sálu 2 minuty čtení Tip: Během února bude v nabídce také menu z polární tresky. Z nabídky: Turbot na páře s omáčkou z květů a listů z lichořeřišnice a fava...