Aktuální číslo časopisu Ekonom
ekonom
Předplaťte si Přihlaste se Předplaťte si

  • Koupit předplatné
  • Nastavení účtu
  • Odhlásit se
  • Názory
  • Témata
  • Rozhovory
  • Technologie
  • Podcasty
  • Dějiny byznysu
  • Právní rádce
  • Logistika
  • Auta
  • Moderní řízení
  • Archiv vydání
  • BeNative
Téma/

gastronomie

Odebírat
Gastro byznys

Konec levných hospod v Čechách. Zdražování zpomalilo, slabí nepřežijí

7 minut čtení
České gastronomické podniky zvedly v srpnu podle údajů poskytovatele pokladních systémů společnosti Dotykačka ceny o víc než tři procenta oproti...
Platby

Restaurace mění zvyky, místo hotovosti preferují karty nebo QR platby. Ušetří lidi a zvyšuje jim to tržby

4 minuty čtení
Býval to běžný obrázek. Na dveřích hospody nebo restaurace ještě před vstupem dovnitř upozorňovala hosty cedulka, že podnik nepřijímá karty. V...
Výročí pandemie

Česko se i po pěti letech stále vypořádává s následky covidu. Například jsme si zvykli žít na dluh a nedovedeme to změnit

9 minut čtení
Na první březen připadá výročí, na které by většina lidí nejraději zapomněla. Před pěti lety se v Česku objevili první nakažení covidem‑19...
Pohostinství

Smažák zdražil o dvě třetiny, dvanáctka o polovinu. Jak se za posledních šest let změnily ceny v restauracích

8 minut čtení
Hovězí guláš, vepřový řízek nebo smažený sýr. Za klasické pokrmy české obědové kuchyně lidé zaplatí bezmála o dvě třetiny víc než před šesti...

Deset důvodů, proč pít neoprávněně podceňované Lambrusco

6 minut čtení
Mezi nejslavnější vína Itálie, kterými jsou Chianti, Prosecco nebo Pinot Grigio, patří také lehce šumivé červené víno Lambrusco. Tradiční nápoj...

Nejdůležitější náhoda v mém životě? Když mě vyhodili z PPF, říká šéf českého Makra Jiří Nehasil

11 minut čtení
Současný šéf Makro Cash & Carry ČR Jiří Nehasil za svůj profesní život prošel řadou firem. V 90. letech začínal v gastrobyznysu. V roce 2010...
Gastronomie

Jak vykrmit brouka. Češi vylepšují hmyzí potravu, aby byla výživnější

6 minut čtení
Potemníci nebo cvrčci mohou lidskému tělu dodat potřebné bílkoviny. Jejich chov je výrazně ekologičtější než chov kuřat, prasat či skotu.

Obchodníci si k cenám přirážejí příliš, proto otevřeme vlastní síť prodejen

16 minut čtení
Kdybyste žili aspoň rok v zemích bývalého Sovětského svazu, viděli byste, jaký je v Česku ráj. To říká majitel firmy Marlenka Gevorg Avetisjan,...
Minipivovary

Těžké roky minipivovarů. Obávají se, že lidé přestanou chodit do hospod

12 minut čtení
Řemeslné pivovary oživily český pivní trh a přinutily velké hráče k reakci. Pořád přibývají, přestože čelí ekonomické nejistotě.
Minipivovary

Pro velké pivovary je nejhorší vzdělaný spotřebitel, tupý konzument neřeší, co pije

11 minut čtení
Přestože mají minipivovary na celkovém prodeji piva v Česku stále jen minimální podíl, zásadně změnily celý trh. Přinesly nové typy piva a...
Minipivovary

Tři příběhy žen, kterým se pivní speciality staly životní vášní i pracovní náplní

10 minut čtení
Po léta bylo zvykem, že na vaření piva dohlíží sládek. Tedy muž. To se v českých krajích mění. „Je vcelku jedno, jestli vaří muž nebo...

Evropský Yellowstone v Salcbursku láká na pohodlné výlety i adrenalinové zážitky

6 minut čtení
Salcbursko a jeho rozmanité části by se daly označit za jeden velký národní park. Rozsáhlé území čítá několik přírodních památek UNESCO, 10...
Další články
ekonom

Copyright ©1996-2025 Economia, a.s.

Týdeník Ekonom ISSN 1210-0714

ekonom.cz ISSN 2787-9380

Certifikováno:jti

  • Kontakty
  • Tiráž redakce Ekonom
  • Předplatné
  • Kariéra
  • Newsletter
  • Všeobecné podmínky
  • Prohlášení o cookies
  • Nastavení soukromí
  • Ochrana osobních údajů
  • Inzerce,  obchodní garant: Dobromila Danovová, 737 434 166
Jakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků, je bez souhlasu Economia, a.s. zapovězeno. Bez souhlasu Economia, a.s. je zapovězeno též rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat podle ustanovení § 39c autorského zákona.