Pandemie výrazně zvýšila zájem o zdravotnické školy, na kuchaře a číšníka naopak nikdo nechce iHNed.cz6 minut čtení Každý den je o nich slyšet v televizi, jak jsou potřebné a je jich málo. Obvykle jsou vidět vyčerpané s otlačenými rýhami po respirátorech....
Když nemůže host do restaurace, přijede kuchař do domu. Přiveze suroviny, náčiní i nádobí a vykouzlí atmosféru luxusního podniku 6 minut čtení Představte si náročný pracovní den, kdy on-line schůzky trvají až do pozdního odpoledne. V tu chvíli toužíte užít si večer s partnerem či...
Anketa HN Uděláme vše proto, abychom mohli otevřít. Teď čekáme, s čím přijde vláda, reagují podnikatelé na konec nouzového stavu iHNed.cz7 minut čtení Situace je momentálně následující: čeští poslanci ve čtvrtek v noci neschválili vládní návrh o prodloužení nouzového stavu a ten tak zřejmě,...
Innovators 20 V jeho firmě se volí, kdo povede tým. Šéfové bývají na obtíž, lidi chtějí prostor, říká principál slavných barů z Brna iHNed.cz14 minut čtení O brněnských gastronomických podnicích Super Panda Circus, 4pokoje nebo Bar, který neexistuje se ví daleko za hranicemi jihomoravské metropole....
Restaurace, kavárny a bary počítají ztráty. Tržby loni spadly o třetinu 2 minuty čtení Podniky v gastronomickém sektoru fungovaly loni bez omezení pouhou třetinu roku. Ve zbývající době se potýkaly buď s omezením provozní doby,...
Pomozte nám. Dodavatelé hospod jezdili kvůli rostoucím ztrátám kolem vlády, celkem přijelo na 140 dodávek iHNed.cz3 minuty čtení Na 140 dodávek kroužilo ve čtvrtek odpoledne kolem sídla Úřadu vlády. Z jejich označení bylo zřejmé, co mají společné − patří buď...
Premiér si vymýšlí, dostatek peněz nemáme. Do zavřené restaurace už jsem dal milion, říká majitel restaurace Století iHNed.cz4 minuty čtení Tři dny se podle svých slov snažil Karel Částka zaregistrovat v systému podpory pro restaurace Covid gastro. Majitel restaurace Století v centru...
Svět extra: Čínští vojáci se učí bojovou angličtinu. Kvůli Američanům iHNed.cz3 minuty čtení Francie První veganská restaurace ve Francii dostala hvězdičku Gastronomický průvodce Michelin vůbec poprvé ocenil čistě veganskou restauraci ve...
Komentář Petra Honzejka Hospodští jsou zoufalí a chtějí, aby chcípl PES. Ale pozor, oni u toho mohou umírat i lidé iHNed.cz2 minuty čtení Tam, kde hynuli sobi, Čech se přizpůsobí, zpívá se v cimrmanovské hře Cesta na severní pól. Jako všechno i česká vynalézavost má pozitivní i...
Stát chce dál pomáhat podnikatelům zasaženým vládními opatřeními. Spustí další kompenzační programy iHNed.cz5 minut čtení Podnikatelé zasažení v souvislosti s pandemií koronaviru budou moci žádat o příspěvek na komerční nájem za čtvrté čtvrtletí od 22. ledna. Třetí...
Hledač chutí v prášku, konzervě i v zavařovačce. Místo Karibiku a Francie se Oldřich Bezchleba vrací ke starým receptům iHNed.cz7 minut čtení Nebýt několika náhod, mohl dnes Oldřich Bezchleba brázdit jako kuchař moře na zaoceánské lodi nebo šéfovat kuchyni v některé z vyhlášených...
DVTV Přišli jsme o 400 milionů na tržbách, zavíráme na dlouho, říká spolumajitel Ambiente iHNed.cz Záleží na každém dni, kdy jsou restaurace otevřené, a na každém zákazníkovi. Vypadá to, že teď přijde další otevření za dlouho, nepřiblížilo se...