Gastronomie Jak vykrmit brouka. Češi vylepšují hmyzí potravu, aby byla výživnější 6 minut čtení Potemníci nebo cvrčci mohou lidskému tělu dodat potřebné bílkoviny. Jejich chov je výrazně ekologičtější než chov kuřat, prasat či skotu.
Obchodníci si k cenám přirážejí příliš, proto otevřeme vlastní síť prodejen 16 minut čtení Kdybyste žili aspoň rok v zemích bývalého Sovětského svazu, viděli byste, jaký je v Česku ráj. To říká majitel firmy Marlenka Gevorg Avetisjan,...
Minipivovary Těžké roky minipivovarů. Obávají se, že lidé přestanou chodit do hospod 12 minut čtení Řemeslné pivovary oživily český pivní trh a přinutily velké hráče k reakci. Pořád přibývají, přestože čelí ekonomické nejistotě.
Minipivovary Pro velké pivovary je nejhorší vzdělaný spotřebitel, tupý konzument neřeší, co pije 11 minut čtení Přestože mají minipivovary na celkovém prodeji piva v Česku stále jen minimální podíl, zásadně změnily celý trh. Přinesly nové typy piva a...
Minipivovary Tři příběhy žen, kterým se pivní speciality staly životní vášní i pracovní náplní 10 minut čtení Po léta bylo zvykem, že na vaření piva dohlíží sládek. Tedy muž. To se v českých krajích mění. „Je vcelku jedno, jestli vaří muž nebo...
Ani plná hospoda nemusí znamenat zisk. Zdražení nese riziko, že lidi už nepřijdou, říká Zdeněk Pohlreich 14 minut čtení V restauracích chybí personál, odborné školství neumí vychovat dobré kuchaře a restaurace se teď ke všemu musí vyrovnávat s dramatickým růstem...
Gastrobyznys Růst cen a pandemické restrikce odnesly více hospody než kavárny 5 minut čtení Po dvou letech covidových lockdownů a při současné vysoké inflaci se český gastrobyznys mění. Jednak reaguje na rostoucí ceny a mzdové požadavky...
Ceny v restauracích Gastro účet za rok 2021: Z pandemie se vzpamatovaly jen kavárny a sportbary 1 minuta čtení Tržby v gastronomickém sektoru v Česku loni sice takřka o pětinu překonaly předchozí rok 2020, nicméně i tak se zastavily pod hodnotami...
Zemřel zakladatel Subwaye. Stal se miliardářem díky investici 1000 dolarů 4 minuty čtení Patřil do skupiny nejbohatších Američanů, přesto dlouhá léta stále bydlel ve svém starém domě, jezdil obyčejným autem, pracoval ve svém původním...
HOPI je na lovu, akvizice chystá v gastru, logistice i realitách 16 minut čtení František Piškanin je jedním z těch, kdo učil po roce 1989 Čechy nakupovat v supermarketech. Kromě nového typu maloobchodní prodejny začal v...
Jednoduchost a pohodlí. Česku vládne točená zmrzlina, ve světě je to unikát 10 minut čtení Češi často zajdou na točené. Léty prověřená otřepaná fráze platí v tuzemsku i u zmrzlin. Studené osvěžení stáčené do kornoutů či kelímků jasně...
Lidé se do restaurací nevrátili. Desetina podniků už zanikla, další krach teprve čeká 11 minut čtení Pandemie? Neměli jsme problém, říká Jan Klimša, šéf restaurace Kaštan v jedné z rezidenčních čtvrtí Prahy 6. „Naopak nás to nabilo....