Nejdůležitější náhoda v mém životě? Když mě vyhodili z PPF, říká šéf českého Makra Jiří Nehasil 11 minut čtení Současný šéf Makro Cash & Carry ČR Jiří Nehasil za svůj profesní život prošel řadou firem. V 90. letech začínal v gastrobyznysu. V roce 2010...
Gastronomie Jak vykrmit brouka. Češi vylepšují hmyzí potravu, aby byla výživnější 6 minut čtení Potemníci nebo cvrčci mohou lidskému tělu dodat potřebné bílkoviny. Jejich chov je výrazně ekologičtější než chov kuřat, prasat či skotu.
Obchodníci si k cenám přirážejí příliš, proto otevřeme vlastní síť prodejen 16 minut čtení Kdybyste žili aspoň rok v zemích bývalého Sovětského svazu, viděli byste, jaký je v Česku ráj. To říká majitel firmy Marlenka Gevorg Avetisjan,...
Minipivovary Těžké roky minipivovarů. Obávají se, že lidé přestanou chodit do hospod 12 minut čtení Řemeslné pivovary oživily český pivní trh a přinutily velké hráče k reakci. Pořád přibývají, přestože čelí ekonomické nejistotě.
Minipivovary Pro velké pivovary je nejhorší vzdělaný spotřebitel, tupý konzument neřeší, co pije 11 minut čtení Přestože mají minipivovary na celkovém prodeji piva v Česku stále jen minimální podíl, zásadně změnily celý trh. Přinesly nové typy piva a...
Minipivovary Tři příběhy žen, kterým se pivní speciality staly životní vášní i pracovní náplní 10 minut čtení Po léta bylo zvykem, že na vaření piva dohlíží sládek. Tedy muž. To se v českých krajích mění. „Je vcelku jedno, jestli vaří muž nebo...
Ani plná hospoda nemusí znamenat zisk. Zdražení nese riziko, že lidi už nepřijdou, říká Zdeněk Pohlreich 14 minut čtení V restauracích chybí personál, odborné školství neumí vychovat dobré kuchaře a restaurace se teď ke všemu musí vyrovnávat s dramatickým růstem...
Gastrobyznys Růst cen a pandemické restrikce odnesly více hospody než kavárny 5 minut čtení Po dvou letech covidových lockdownů a při současné vysoké inflaci se český gastrobyznys mění. Jednak reaguje na rostoucí ceny a mzdové požadavky...
Ceny v restauracích Gastro účet za rok 2021: Z pandemie se vzpamatovaly jen kavárny a sportbary 1 minuta čtení Tržby v gastronomickém sektoru v Česku loni sice takřka o pětinu překonaly předchozí rok 2020, nicméně i tak se zastavily pod hodnotami...
Zemřel zakladatel Subwaye. Stal se miliardářem díky investici 1000 dolarů 4 minuty čtení Patřil do skupiny nejbohatších Američanů, přesto dlouhá léta stále bydlel ve svém starém domě, jezdil obyčejným autem, pracoval ve svém původním...
HOPI je na lovu, akvizice chystá v gastru, logistice i realitách 16 minut čtení František Piškanin je jedním z těch, kdo učil po roce 1989 Čechy nakupovat v supermarketech. Kromě nového typu maloobchodní prodejny začal v...
Jednoduchost a pohodlí. Česku vládne točená zmrzlina, ve světě je to unikát 10 minut čtení Češi často zajdou na točené. Léty prověřená otřepaná fráze platí v tuzemsku i u zmrzlin. Studené osvěžení stáčené do kornoutů či kelímků jasně...