Deset důvodů, proč pít neoprávněně podceňované Lambrusco 6 minut čtení Mezi nejslavnější vína Itálie, kterými jsou Chianti, Prosecco nebo Pinot Grigio, patří také lehce šumivé červené víno Lambrusco. Tradiční nápoj...
Nejdůležitější náhoda v mém životě? Když mě vyhodili z PPF, říká šéf českého Makra Jiří Nehasil 11 minut čtení Současný šéf Makro Cash & Carry ČR Jiří Nehasil za svůj profesní život prošel řadou firem. V 90. letech začínal v gastrobyznysu. V roce 2010...
Gastronomie Jak vykrmit brouka. Češi vylepšují hmyzí potravu, aby byla výživnější 6 minut čtení Potemníci nebo cvrčci mohou lidskému tělu dodat potřebné bílkoviny. Jejich chov je výrazně ekologičtější než chov kuřat, prasat či skotu.
Obchodníci si k cenám přirážejí příliš, proto otevřeme vlastní síť prodejen 16 minut čtení Kdybyste žili aspoň rok v zemích bývalého Sovětského svazu, viděli byste, jaký je v Česku ráj. To říká majitel firmy Marlenka Gevorg Avetisjan,...
Minipivovary Těžké roky minipivovarů. Obávají se, že lidé přestanou chodit do hospod 12 minut čtení Řemeslné pivovary oživily český pivní trh a přinutily velké hráče k reakci. Pořád přibývají, přestože čelí ekonomické nejistotě.
Minipivovary Pro velké pivovary je nejhorší vzdělaný spotřebitel, tupý konzument neřeší, co pije 11 minut čtení Přestože mají minipivovary na celkovém prodeji piva v Česku stále jen minimální podíl, zásadně změnily celý trh. Přinesly nové typy piva a...
Minipivovary Tři příběhy žen, kterým se pivní speciality staly životní vášní i pracovní náplní 10 minut čtení Po léta bylo zvykem, že na vaření piva dohlíží sládek. Tedy muž. To se v českých krajích mění. „Je vcelku jedno, jestli vaří muž nebo...
Evropský Yellowstone v Salcbursku láká na pohodlné výlety i adrenalinové zážitky 6 minut čtení Salcbursko a jeho rozmanité části by se daly označit za jeden velký národní park. Rozsáhlé území čítá několik přírodních památek UNESCO, 10...
Bez ochutnání císařského trhance z Tyrolska neodjíždějte, říká český vítěz gastroolympiády 4 minuty čtení Více než dva roky pracoval Dominik Unčovský v jednom z nejlepších hotelů světa v Kitzbühelských Alpách. Začínal jako přípravný kuchař, postupně...
Ani plná hospoda nemusí znamenat zisk. Zdražení nese riziko, že lidi už nepřijdou, říká Zdeněk Pohlreich 14 minut čtení V restauracích chybí personál, odborné školství neumí vychovat dobré kuchaře a restaurace se teď ke všemu musí vyrovnávat s dramatickým růstem...
Víme, kde se vykoupete v nejčistších vodách, ochutnáte prvotřídní gastronomii a navštívíte místa zrození řeckých bohů 9 minut čtení Jarní sluneční paprsky přinášejí příslib teplejších dnů a vy už možná po celém roce pracovního napětí přemýšlíte, kam vyrazit na dovolenou....
Gastrobyznys Růst cen a pandemické restrikce odnesly více hospody než kavárny 5 minut čtení Po dvou letech covidových lockdownů a při současné vysoké inflaci se český gastrobyznys mění. Jednak reaguje na rostoucí ceny a mzdové požadavky...