Pomozte nám. Dodavatelé hospod jezdili kvůli rostoucím ztrátám kolem vlády, celkem přijelo na 140 dodávek iHNed.cz3 minuty čtení Na 140 dodávek kroužilo ve čtvrtek odpoledne kolem sídla Úřadu vlády. Z jejich označení bylo zřejmé, co mají společné − patří buď...
Premiér si vymýšlí, dostatek peněz nemáme. Do zavřené restaurace už jsem dal milion, říká majitel restaurace Století iHNed.cz4 minuty čtení Tři dny se podle svých slov snažil Karel Částka zaregistrovat v systému podpory pro restaurace Covid gastro. Majitel restaurace Století v centru...
Svět extra: Čínští vojáci se učí bojovou angličtinu. Kvůli Američanům iHNed.cz3 minuty čtení Francie První veganská restaurace ve Francii dostala hvězdičku Gastronomický průvodce Michelin vůbec poprvé ocenil čistě veganskou restauraci ve...
Komentář Petra Honzejka Hospodští jsou zoufalí a chtějí, aby chcípl PES. Ale pozor, oni u toho mohou umírat i lidé iHNed.cz2 minuty čtení Tam, kde hynuli sobi, Čech se přizpůsobí, zpívá se v cimrmanovské hře Cesta na severní pól. Jako všechno i česká vynalézavost má pozitivní i...
Stát chce dál pomáhat podnikatelům zasaženým vládními opatřeními. Spustí další kompenzační programy iHNed.cz5 minut čtení Podnikatelé zasažení v souvislosti s pandemií koronaviru budou moci žádat o příspěvek na komerční nájem za čtvrté čtvrtletí od 22. ledna. Třetí...
Hledač chutí v prášku, konzervě i v zavařovačce. Místo Karibiku a Francie se Oldřich Bezchleba vrací ke starým receptům iHNed.cz7 minut čtení Nebýt několika náhod, mohl dnes Oldřich Bezchleba brázdit jako kuchař moře na zaoceánské lodi nebo šéfovat kuchyni v některé z vyhlášených...
DVTV Přišli jsme o 400 milionů na tržbách, zavíráme na dlouho, říká spolumajitel Ambiente iHNed.cz Záleží na každém dni, kdy jsou restaurace otevřené, a na každém zákazníkovi. Vypadá to, že teď přijde další otevření za dlouho, nepřiblížilo se...
Vandalský sendvič nezastaví ani covid: Majitelé Meat Vandals rozjeli už druhé bistro. V březnu otevřeme znovu, věří iHNed.cz5 minut čtení Jeden vařil v Oxfordu, druhý odborně ochutnával nejdražší drinky světa. Pak se rozhodli, že Prahu dobudou s nejlepšími tuzemskými pastrami...
Místo profesionálních kuchařů amatéři a tržby na polovině. Když stojí gastro, drhne i byznys s drahými noži iHNed.cz6 minut čtení Začátkem listopadu to po čtvrté odpoledne na hlavní silnici protínající Horní Počernice vypadá na první pohled úplně stejně jako touhle dobou...
Hospody jsou bez peněz. Prodej přes okénka funguje nejlépe kavárnám iHNed.cz5 minut čtení Už je to téměř měsíc, co vláda v nouzovém stavu uzavřela restaurace a další podniky, aby zabránila šíření koronaviru. Řada z nich kvůli tomu...
Neskládáme zbraně, hlásí bary, i když přicházejí o většinu tržeb iHNed.cz5 minut čtení Modrá myš ve Stodolní ulici v Ostravě působí jako zjevení. Nečepují tam pivo, nemají ani kávu, podnik živí prodej koktejlů, které bar v...
Komentář Pavla Sobíška Přijde móda obědových kastrůlků? iHNed.cz2 minuty čtení Taky jste si všimli? Někteří poskytovatelé služeb reagují v prostředí snižující se poptávky… zdražením. Mikropozorování se týká...