Home, celým názvem Home by Unic, je nová hotelová restaurace s velmi zajímavým konceptem, který připravil šéfkuchař Petr Šmrha. Jídla na menu jsou totiž rozdělena podle zdroje či původu hlavní suroviny do sekcí ze zahrady, z lesa, z pole či jezera a řeky.
V Home sázejí na piva z frýdlantského zámeckého pivovaru, ochutnejte třeba černou Kateřinu.
Signature dezertem v Home se stala laskonka, třeba medová či ořechová, která se podává tu se zmrzlinou z červené řepy, tu zas s jahodami a rebarborou.
Raci až ze Španělska
Tím je dána poměrně jasná orientace na sezonnost a lokální původ produktů, ostatně v menu je také mapa farmářů, s nimiž kuchyně spolupracuje. Šéfkuchař se navíc hlásí k odkazu Magdaleny Dobromily Rettigové, jejíž kuchařka kdysi znamenala revoluci v české kuchyni, a i když od jejího vydání brzy uplyne již dvě stě let, z kuchařského pohledu je stále velmi inspirativní. Byť mnoho tradičních surovin už u nás není k mání, jako třeba raci, které musí (a to je snad jediná velká výjimka) šéfkuchař vozit ze Španělska − jen aby mohl mít v nabídce lahodný račí krém dochucený šťovíkem a fenyklem, který bude jednou z ozdob podzimního menu.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



