Po cestě do pivovaru Mazák v Dolních Bojanovicích na Hodonínsku je zjevné, že místní vlídné podnebí ze všeho nejvíce svědčí vinné révě. V okolí stojí desítky vinic, silnici u každé vesnice lemují cedule nabízející prodej sudového vína. Přesto právě zde, v "Mekce" moravského vinařství, před pěti lety vznikl jeden z nejúspěšnějších jihomoravských minipivovarů − Pivovar Mazák. A dokázal, že poctivě uvařené pivo umí oslovit i lidi, kteří se nepovažují za klasické pivaře.
Kouzlu piva vařeného v malém totiž prý podlehli i místní. "Pivem zavážíme i restaurace a hospody v nejbližším okolí," říká majitel Jiří Michalovič. Jak ho napadlo vsadit na pivní kartu zrovna v této lokalitě, kde by člověk čekal spíše vinný sklep?
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později