Po cestě do pivovaru Mazák v Dolních Bojanovicích na Hodonínsku je zjevné, že místní vlídné podnebí ze všeho nejvíce svědčí vinné révě. V okolí stojí desítky vinic, silnici u každé vesnice lemují cedule nabízející prodej
sudového vína. Přesto právě zde, v "Mekce" moravského vinařství, před pěti lety vznikl jeden z nejúspěšnějších jihomoravských minipivovarů − Pivovar Mazák. A dokázal, že poctivě uvařené pivo umí oslovit i lidi, kteří se nepovažují za klasické pivaře.
Kouzlu piva vařeného v malém totiž prý podlehli i místní. "Pivem zavážíme i restaurace a hospody v nejbližším okolí," říká majitel Jiří Michalovič. Jak ho napadlo vsadit na pivní kartu zrovna v této lokalitě, kde by člověk čekal spíše vinný sklep?
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Jan Němec
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



