Tak jako na pivo se chodí v partě, minimálně ve dvou, tak také Pivovarský dvůr Zvíkov má dva zakladatele a majitele. Josef Valenta, absolvent pražské VŠE, obor zahraniční obchod, a Michal Voldřich, odborník na kvasnou jarvis_57a1bfe5498e764910c2834f.jpegchemii z VŠCHT, tvoří ideální pár na pivovarnický byznys.

Oba přiznávají, že jejich rozdílné profesní zaměření a vzájemné propojení jim velmi pomohly. V roce 1992 patřili vlastně mezi průkopníky malých pivovarů v Česku a v současné době zase patří mezi kritiky masového rozvoje tohoto podnikání.

"Vadí mi, že spousta těch malých není z oboru, neznají problematiku piva a také zbytečně pomlouvají velké pivovary, jako třeba Plzeňský Prazdroj, které z Česka udělaly pivařskou velmoc," míní Voldřich.

On i jeho společník se shodují v tom, že nemají důvod se vyhraňovat vůči velkým pivovarům, ale kritizují ty malé, které vaří špatné pivo, a vlastně tak ohrožují celou koncepci a existenci minipivovarů. Oni sami začínali ve Zvíkovském Podhradí výstavbou restaurace s pivovarem. V současné době už v areálu, který leží strategicky na konci vesnice hned podél příjezdové komunikace na hrad Zvíkov, mají komplex nabízející stravování, ubytování, wellness služby a také třeba produkty z vlastní masny a pekárny. "Celý komplex je založený na tom, že dovnitř vstupují suroviny, tady se maximalizuje přidaná hodnota − a ta je naše," vysvětluje Valenta.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 80 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-65389170-pivovarsky-dvur-zvikov-dodavame-jen-tam-kde-se-o-pivo-dobre-postaraji