Příběh kavárny Styl & Interiér je značně netypický. V přízemním prostoru měšťanského domu ve Vodičkově ulici původně vznikl jen showroom bytové designerky, který obohatila malá "kavárnička" určená pro privátní zákazníky. Jenže když později majitelé podniku obnovili prostornou a značně zpustošenou zahradu ve vnitrobloku, rozhodli se svůj podnik zpřístupnit široké veřejnosti.

Dekorace ke koupi

Tip

Vyzkoušejte slavné rybízové víno z bratislavského Děvína, které se již před 200 lety dodávalo na vídeňský císařský dvůr.

Loni v létě otevřeli standardní kavárnu, jejímž hlavním klenotem je právě kouzelná zahrada s romantickým altánem a řadou poetických zákoutí. Zatímco vnitřní prostor má kapacitu 40 míst, na zahradu se vejde 80 hostů. Celý interiér i exteriér podniku je navíc vybaven nábytkem a dekoracemi stejnojmenné společnosti, které jsou samozřejmě na prodej, takže i samotná vizuální podoba podniku prochází neustálou obměnou.

Gastronomická nabídka kavárny je postavena na třech pilířích – první představují snídaně s domácím chlebem, oblíbenými pomazánkami (frčí vajíčková s pažitkou či tradiční rozhuda), s omeletou či s pohankovou palačinkou se skořicí a hruškami.

Cheesecake s pepřem

Z nabídky

Quiche plný zeleného chřestu, šunky a parmezánu, podávaný se salátkem z čerstvého špenátu, rukoly a pažitky    145 korun

Pomalu dušené toskánské hovězí, marinované v červeném víně Primitivo, podávané se smaženou polentou    175 korun

Druhým pilířem je týdenní nabídka se dvěma až třemi hlavními jídly – zaujme čerstvá pasta s pancettou, cuketou a cherry rajčátky či pomalu dušené toskánské hovězí marinované v červeném víně a podávané se smaženou polentou. A potěší také sezonní quiche, třeba se špenátem a slaninou či skvostný quiche s chřestem, šunkou a parmezánem.

Největším hitem a současně třetím pilířem jsou výrobky místní cukrářky, a to jak stálice v podobě mrkvového dortu s muškátovým krémem a nakládaným pomerančem či makovo-hruškového dortu se skořicovým karamelem a mascarpone, tak také průběžně obměňované kreativní novinky – třeba čokoládové brownies s pekanovými ořechy a rebarborovou omáčkou či malinový cheesecake s růžovým pepřem.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 50 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-65341220-z-kavarny-pro-soukrome-klienty-se-stal-plnohodnotny-podnik-styl-interier-laka-na-venkovskou-atmosferu-uprostred-prahy