Příběh kavárny Styl & Interiér je značně netypický. V přízemním prostoru měšťanského domu ve Vodičkově ulici původně vznikl jen showroom bytové designerky, který obohatila malá "kavárnička" určená pro privátní zákazníky. Jenže když později majitelé podniku obnovili prostornou a značně zpustošenou zahradu ve vnitrobloku, rozhodli se svůj podnik zpřístupnit široké veřejnosti.
Dekorace ke koupi
Vyzkoušejte slavné rybízové víno z bratislavského Děvína, které se již před 200 lety dodávalo na vídeňský císařský dvůr.
Loni v létě otevřeli standardní kavárnu, jejímž hlavním klenotem je právě kouzelná zahrada s romantickým altánem a řadou poetických zákoutí. Zatímco vnitřní prostor má kapacitu 40 míst, na zahradu se vejde 80 hostů. Celý interiér i exteriér podniku je navíc vybaven nábytkem a dekoracemi stejnojmenné společnosti, které jsou samozřejmě na prodej, takže i samotná vizuální podoba podniku prochází neustálou obměnou.
Gastronomická nabídka kavárny je postavena na třech pilířích – první představují snídaně s domácím chlebem, oblíbenými pomazánkami (frčí vajíčková s pažitkou či tradiční rozhuda), s omeletou či s pohankovou palačinkou se skořicí a hruškami.
Cheesecake s pepřem
Quiche plný zeleného chřestu, šunky a parmezánu, podávaný se salátkem z čerstvého špenátu, rukoly a pažitky 145 korun
Pomalu dušené toskánské hovězí, marinované v červeném víně Primitivo, podávané se smaženou polentou 175 korun
Druhým pilířem je týdenní nabídka se dvěma až třemi hlavními jídly – zaujme čerstvá pasta s pancettou, cuketou a cherry rajčátky či pomalu dušené toskánské hovězí marinované v červeném víně a podávané se smaženou polentou. A potěší také sezonní quiche, třeba se špenátem a slaninou či skvostný quiche s chřestem, šunkou a parmezánem.
Největším hitem a současně třetím pilířem jsou výrobky místní cukrářky, a to jak stálice v podobě mrkvového dortu s muškátovým krémem a nakládaným pomerančem či makovo-hruškového dortu se skořicovým karamelem a mascarpone, tak také průběžně obměňované kreativní novinky – třeba čokoládové brownies s pekanovými ořechy a rebarborovou omáčkou či malinový cheesecake s růžovým pepřem.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 50 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.







