Michal Brada: Na trvanlivém mléku nelze vydělat. Nikde v Evropě není tak levné 14 minut čtení Potravináři i obchodní řetězce se snaží znovu dobýt českého zákazníka. Proti loňsku zlevnili a rozšiřují paletu zboží, jež prodávají ve slevách....
Ivan Baťka: Kdo nemá pořádek doma, nebude ho mít ani ve své firmě 16 minut čtení Dnes, ne zítra. Myšlení lidem, práce strojům. Tato baťovská hesla ihned upoutají pozornost návštěvníků břeclavského areálu...
Řetězce Zákon proti dominanci dopadne nově na stovky řetězců 4 minuty čtení Novela donutí podnikatele v zemědělském a potravinářském odvětví podepisovat tisíce nových dodavatelských smluv, náklady ponese zákazník.
Lidé chtějí zdravě i hřešit. Emco roste díky sladkostem bez cukru 15 minut čtení Pandemie koronaviru má i pozitivní efekt. Řada lidí se v poslední době začala více starat o zdravý životní styl. Na to sází i česká...
Českému vínu schází jednotná identita, říká odborník na vinařský marketing Martin Prokeš 6 minut čtení Obvykle bývá k zastižení na vinohradech v Kurdějově či Velkých Němčicích, kde celkem na čtyřech hektarech půdy pěstuje vinnou révu. Jeho rodinné...
I na malém městě se dá dělat velký čokoládový byznys 5 minut čtení Místo složitého hledání kvalitních dodavatelů a následného přeprodávání zboží se rozhodli jít svou vlastní cestou a vyrábět čokoládu sami. Tak...
Rozhovor Kvůli sklizni chceme přivézt tisíce dělníků z ciziny. Budou ale muset do karantény, říká ministr zemědělství Toman 13 minut čtení Čeští zemědělci a potravináři zatím dopady koronavirové epidemie pociťují jen omezeně. To se ale může brzy změnit, pokud se nepodaří zajistit...
Ekonom Maková velmoc Česko bojuje s nekvalitními dovozy. Podvodníci vydávají technický mák za potravinářský 6 minut čtení Česko je největším světovým producentem máku. Loni, když úrodu této plodiny postihlo sucho, vypěstovali čeští zemědělci necelých 14 tisíc tun...
Ekonom Pražský start-up Sens chce Evropany naučit jíst cvrčky. Dává to smysl jak po stránce sociální, tak ekonomické, říkají zakladatelé 6 minut čtení Exotický byznys rozjíždí pražský start-up Sens. Spoléhá totiž na výrobu a prodej potravin z hmyzu, přesněji ze cvrčků. Podle jeho zakladatelů a...
Ekonom Všichni na ně nadávají, ale řetězce nás donutily být dobří, říká šéf a spolumajitel výrobce šťáv a sirupů Hello Gabriel Slanicay 14 minut čtení V první půli 90. let vedl manažerskou privatizaci dnešní Liney Nivnice, která vyrábí zejména šťávy, přesnídávky a sirupy pod značkou Hello....
Ekonom V Česku vás pověsí a pak se vyšetřuje, jestli jste vinný. Z toho mrazí, říká o postupech berní správy pekař Jiří Kollert 16 minut čtení Do pekařiny se pustili se spolužákem ze základní školy v roce 1990. Přežili krušných prvních deset let a dnes má jejich Pekařství Sázava tržby...
Ekonom Bitva o vejce: Hraje se o náklady za konec klecí i dražší vejce v obchodech 5 minut čtení Náklady na opuštění klecových chovů nosnic se pohybují mezi šesti a osmi miliardami korun. Na nové technologie přispěje stát i Evropská unie....