Nový gastronomický koncept, nová podoba interiéru. Zlatá Praha na střeše hotelu InterContinental se po zásadní proměně znovu otevřela veřejnosti.
Zlatá Praha má otevřeno každý den od 16 hodin, v neděli se konají brunche.
Důraz na lokální suroviny z produkce malých farem aneb od farmáře přímo ke stolu, takový je nový koncept legendární Zlaté Prahy, která se může pochlubit magickým výhledem na panorama staroměstských střech. A také úžasnou terasou, která bývá za teplých letních večerů absolutně zaplněná.
Ve včelím vosku tažený filet z lososovitého pstruha, řeřichová pěna, nakládaná mrkev, pomerančové želé
360 korun

Roláda z mladého králíka, slaninový krém, tvarohovo-bylinkový noček
560 korun

Ryba ve vosku
Kuchařský tým pod vedením Romana Dolejše a Michala Voldřicha objel několik farem a z jejich produktů připravil kolekci nových pokrmů, přičemž hojně využívá také med z vlastních úlů umístěných na střeše hotelu, stejně jako bylinky ze střešní zahrady.
Mezi předkrmy kraluje lahodný filet lososovitého pstruha, který je tažený ve včelím vosku a na talíři ho doprovází řeřichová pěna, nakládaná mrkev a pomerančové želé, další volbou je lehce zauzený tatarák z anguse z farmy Mitrovský dvůr na Vysočině.
Jak barví inkoust
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 60 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



