Většina balkánských restaurací v metropoli sází především na čerstvé ryby a plody moře, které máme s bývalou Jugoslávií nejvíce spojené. Ani ty v Luka Lu samozřejmě nechybí, ale prosincovou nabídku zpestřila řada typických domácích jídel z balkánského venkova, která překvapí svou jednoduchou a jedinečnou chutí.
Z nabídky sladkého se většina hostů rozhoduje mezi nadýchanou balkánskou kremšnitou a hutnou a sladkou baklavou, zjemněnou nakyslými višněmi.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.






