Kosmopolitnímu týmu složenému z mnoha národností šéfuje Francouz Anthony Kulehsa, jenž nedávno představil nové menu se spoustou zajímavých novinek, které dokazují, že skvělé gastronomické zážitky můžete mít i bez masa. Ostatně Etnosvět necílí pouze na vegetariány, nýbrž i na běžné "masožrouty", kterým chce prezentovat vegetariánskou kuchyni ve fine dining podobě.

Tip:

Z dezertů doporučujeme marakujový parfait se slaným karamelem a čokoládou, osvěžující je citronový sorbet v likéru Cointreau.

Pekingská "vege" kachna

Největší hity restaurace, jako je oblíbený veganský tatarák či pekingská kachna ze seitanu, samozřejmě zůstávají, stejně jako výtečný ořechový wellington, tedy listové těsto plněné ořechy, zeleninou a houbami, servírované s celerovo-jablečným pyré a pečenou šalotkou. Mezi novinkami jistě zazáří výtečné ravioly z pečeného celeru, plněné krémem z uzeného tofu, stejně jako vizuálně i chuťově dokonalý tarte fine s cibulovo-olivovou marmeládou, uzenou ricottou a konfitovanou paprikou. Za zkoušku stojí také nápadité využití české klasiky v podobě olomouckých tvarůžků, které jsou osmažené a podávané se salátem z uzených brambor s pěnou z červené cibule.

Z nabídky:

1. Alpský burger – burger z červené řepy, rösti, kozí sýr, konfitovaná cibule

280 korun

jarvis_5821dbe0498e2b9803408329.jpeg

2. Tarte fine – cibulovo-olivová marmeláda, uzená ricotta, cherry rajčata, artyčok, konfitovaná paprika

220 korun

Netradiční burger

Originální variace najdete také mezi hlavními jídly, ochutnejte třeba "alpský" vegetariánský burger z červené řepy s kozím sýrem, který není servírován v tradiční bulce, ale v moderní bramborové placce, připomínající více rakouské rösti než tuzemský bramborák. Přes den si hosté mohou vybrat ze tří různých menu v denní nabídce, večer je k dispozici kompletní nabídka včetně osmichodového degustačního menu, pro které je připraveno také párování pokrmů s vínem. Těsně vedle restaurace funguje veganské bistro, ve kterém je možné posnídat. A až přijde jaro, znovu se otevře příjemná zahrádka ve vnitrobloku.

Kokosová voda

Ještě na vás čeká 50 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Víte, že…

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod

  • nezobrazují se jim reklamy
  • mohou odemknout obsah kamarádům
  • mohou prohlížet online archiv
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.