Šéfkuchař Chorvatského mlýna Karel Matyáš společně s majitelem podniku kladou důraz nejen na kvalitu surovin, ale také na představování nových pokrmů, takže téměř při každé návštěvě mohou hosté ochutnat řadu novinek.

Tipy:

Nenechte si ujít nejslavnější balkánský dezert s názvem kremšnita, spojení vyšlehaného žloutkového krému a listového těsta je jemné, lahodné a návykové.

Na 24. až 26. listopadu se chystá unikátní lanýžové menu, které bude inspirováno pokrmy ze slavné lanýžové restaurace Enoteka Zigante.

Cuketové květy s krevetami

Jedním z hitů letošního roku je vydatná sépiová polévka s grilovanými kalamáry, barvená sépiovým inkoustem, který šéfkuchař sám získává čerstvý přímo z nečištěných sépií. Polévka má sice poněkud výstražnou modročernou barvu, ale krásně voní a ještě lépe chutná (pro jistotu vám ovšem přinesou před jídlem zástěru, protože sépiový inkoust se z oblečení hodně špatně pere). Velký úspěch měly také skvostné cuketové květy plněné sýrem a krevetkami, které byly osmažené a servírované s fenyklovým salátem (byť jejich sezona akorát končí). Naopak stálici, která není závislá na sezoně, představuje výtečné carpaccio připravované z čerstvých bílých ryb v denní nabídce, mimo jiné třeba z kambaly. Rozhodně doporučujeme vyzkoušet, neboť chuť absolutně čerstvé ryby pouze pokapané citronem a olejem je vynikající.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 70 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-65490670-vytecna-chorvatska-kuchyne-v-prazske-sarce-vitezi-sepiova-polevka