Snoubení jídla s vínem, důraz na lokální suroviny a jednoduchou přípravu. Prestižní severočeské vinařství otevřelo novou restauraci, která nese jméno třebívlické baronky Ulriky, do níž se zamiloval básník Goethe. Po něm je zase nazváno vinařství.

Za impozantním projektem v Třebívlicích je vidět jasná vize a cíl. Vybudovat prestižní české vinařství zaměřené na produkci špičkových vín a současně vrátit život do krásného, byť poněkud opuštěného českého Středohoří. Tomu by měla posloužit také nově otevřená restaurace Ulrika, která hodlá maximálně využívat produkci okolních sadů a farem.

Tip

Udělejte si výlet na nedalekou zříceninu na vrchu Házmburk, na jehož svazích jsou vybudovány vinice dávající špičkové minerální víno.

Sýr z farmy Oblík

Komorní atmosféru příjemného podniku umocňuje krásná terasa s podmanivým výhledem na vyhaslé sopky. Přestože v nabídce je zhruba tucet jídel, s výjimkou veganů si vybere každý. Vřele můžeme doporučit především svěží salát z pečených paprik servírovaný s čerstvým sýrem z nedaleké farmy Oblík a s kousky sušených oliv, výtečný je také hovězí roastbeef s domácí tatarkou a prachem z borovicových šišek, tedy s drcenými piniovými semínky. Potěší lahodný sýr z farmy Oblík, který je naložený v medu, bylinkách a červeném víně, či velmi chutná škvarková pomazánka s domácím chlebem. Z této farmy stojící u známé obce Raná pochází také vyzrálý ovčí sýr.

Červený Johann W

Hlavní masová jídla jsou během letní sezony připravována na grilu, v nabídce je mořský vlk či kotletka z Přeštického prasete, ale největší zájem je o populární hovězí burger s čedarem, pečeným bramborem a salátem Coleslaw či o vynikající steak připravený z masa hovězího krku, který je křehký a šťavnatý. Na talíři ho doprovází pečený brambor, salát a lehce pikantní "argentinská" omáčka chimichurri. Pro milovníky sladkého je připraven čokoládový dort s meruňkovou marmeládou. Ke všem jídlům jsou vybraná vína ideální k párování, vyzdvihnout musíme hlavně krásně pitelný Ryzlink rýnský, minerální Tramín z viniční tratě Pod Hazmburkem či vlajkovou loď vinařství v podobě červeného cuvée Johann W (postavené hlavně na odrůdě Pinot noir) z viniční tratě Koskov.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 60 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-65331350-ulrika-v-trebivlicich