reklama
reklama

Václav Muchna

CEO a spoluzakladatel společnosti Y Soft

Odpovědi respondenta

16. 3. 2020
Jak epidemie koronaviru zasáhla do vašeho byznysu? Jak očekáváte, že se váš byznys změní po odeznění epidemie?
Naše pobočka v Číně hlásí, že se pomalu a postupně vrací do normálu. To je světlo na konci tunelu i pro nás v Evropě. Jinak lidé jsou na home office, používáme roboty pro ovládání tiskáren na testy, ale business impact bude velký, i když jen nepřímý. Zatím těžko odhadnout. V milionech USD to bude určitě. Rozhodně to celé bude znamenat i do budoucna více home office, méně cestování. Prostě způsob práce v softwarové firmě se změní hodně. Virus nás donutil udělat to, o čem jsme celé roky pouze v bázni mluvili.
2. 3. 2018
Unijní eurodotace Česku podle vás: - prospívají, podporují modernizaci republiky - prospívají, ale jsou spojeny s korupcí - škodí, křiví tržní prostředí - škodí, jsou neefektivně vynakládány
Ideálně dotaze zrušit, ale plošně, napříč EU/světem. Pokud k tomu nedojde, tak dotace budeme čerpat, prostě proto, že tu platíme (velké) daně, a když už tu ty dotace holt máme, tak nevidím důvod, proč by naše daně měly být rozděleny všem, kromě nás.
30. 10. 2017
Poznamenala váš byznys ukrajinská krize a následné sankce vůči Rusku, "zchudnutí" Rusů kvůli slabému rublu nebo odliv ruských turistů z Česka? Pokud ano, jak?
V businesse bychom se měli zaměřovat na export přidané hodnoty do vyspělých zemí. Samozřejmě to chce vyšší konkurenceschopnost, kterou řada firem nemá. To je činí závislými na exportu do rozvojových zemí a sankce je pak bolí.
23. 11. 2016
Od prosince začíná platit povinná elektronická evidence tržeb. Jako první budou elektronicky evidovat své tržby provozovatelé hotelů a restaurací. Jak hodnotíte způsob, kterým stát EET “odkomunikoval”? Dostali občané dostatečný balík informací, aby zákon pochopili?
Ano, rada lidi pochopila, ze nebou moc nadale podvadet v takovem meritku, jakem to delali do ted. A ted se akorat brani hledanim vymluv.
reklama