Zachránit se dá i čerstvé maso. Tisíce tun neprodaného jídla míří ročně na charitu 3 minuty čtení Co se neprodá, to se zlevní, případně zpracuje, daruje nebo nakonec zkompostuje, žádné jídlo by nemělo skončit v koši. Tento ideál se snaží...
#datavize Češi se mají nad očekávání dobře. Nad chudobou vítězí ve všech deseti disciplínách 1 minuta čtení Čerstvá data z výběrového šetření EU‑SILC ukazují, že Česko si udržuje status země, kde jen málokdo tře bídu s nouzí. Ve všech deseti...
Skvělá vína pro letošní grilovací sezonu. Párujte a objevujte další lahodné chutě 5 minut čtení S příchodem teplých dní se zahrady, terasy i balkony po celé České republice mění v improvizované venkovní kuchyně. Letošní grilovací sezona je...
Zemědělství a lesnictví Exoti na farmách. Českým podmínkám se přizpůsobí velbloudi i antilopy 7 minut čtení Na českých pastvinách mají své místo nejen koně, ovce a krávy, ale i méně tradiční zvířata. Třeba v Záhosticích na Táborsku se v oploceném...
Alternativní potraviny Nová doba stravovací: Češi mění maso za „tuňáka“ z hrachu či tyčinky ze cvrčků. Přijde i umělé hovězí 12 minut čtení Finské Helsinky nebudou na většině svých akcí podávat hovězí nebo vepřové, ale už jen vegetariánská jídla a ryby. Studenti si v berlínských...
Alternativní potraviny Rostlinné náhražky jsou i třikrát dražší než pravé maso. Dotace to změní 11 minut čtení Češi patří k největším jedlíkům masa v Evropské unii, v poslední době ale roste počet takzvaných flexitariánů, kteří ho konzumují jen svátečně....
Z majitele největších německých jatek se kvůli koronaviru stal veřejný nepřítel 6 minut čtení Všechny dosavadní problémy dokázal největší německý řezník Clemens Tönnies překrýt svými dřívějšími úspěchy. Spolu s bratrem vybudoval...
Moje technologie Spolumajitel a ředitel softwarové společnosti Profinit Tomáš Pavlík: Teploměr na maso má být součástí každé domácnosti 2 minuty čtení Ředitel softwarové společnosti Profinit Tomáš Pavlík kromě Jamese Bonda fandí také gastronomii. Sám vymýšlí vlastní recepty a nedá dopustit na...
Byznys menu Sázka na zvěřinu v Hergetově Cihelně. Ochutnali jsme tatarák z jeleního masa 4 minuty čtení Malostranská restaurace Hergetova Cihelna patří díky svému výhledu na Vltavu a Karlův most k nejromantičtějším podnikům v metropoli. S příchodem...
Byznys menu Tip, kam na pracovní oběd: Království rožněných mas v Brasileiru 5 minut čtení FOTO, VIDEO: Brasileiro U Radnice nabízí unikátní koncept ochutnávky jedinečných rožněných mas v autentickém brazilském provedení. Přestože...
Firma roku 2011: Steinhauser uspěl díky kvalitě a rodinné tradici 3 minuty čtení Kořeny jihomoravského výrobce uzenin sahají až do 18. století. Minulý týden porazila tisíce dalších firem v prestižní anketě.