Tip:

Součástí restaurace je komorní relaxační centrum s nabídkou masáží.

Z nabídky:

Dýňové rizoto, drcené amarettini a lískové ořechy

345 korun

jarvis_5c768845498e4c328edcc6a3.jpeg

Mozzarella di Buffala, teplá sicilská caponata a pyré z rajčat

285 korun

jarvis_5c768846498e4c328edcc6a7.jpeg
Adresa:

Babiččina zahrada

Tovární 536
Průhonice
www.babiccinazahrada.cz

Oáza klidu a pohody, která každého pohladí na duši. Taková by mohla být stručná charakteristika průhonické restaurace Babiččina zahrada, která patří nejen k nejlaskavějším, ale také k "nejchutnějším" podnikům v okolí Prahy.

Babiččina zahrada je rozkročena v mnoha směrech. Jednou z nesporných výhod je od jara do podzimu otevřená zahrada plná altánků a keřů s jedlými plody. Druhým trumfem podniku je klasická babičkovská kuchyně v podání zkušeného šéfkuchaře Michala Šorfa, mezi jejíž hlavní hity patří precizně připravená svíčková z pomalu dušené kančí krkovice s karlovarským knedlíkem a sváteční kachna, pečená v troubě po celou noc. Díky tomu je maso nádherně křehké a současně šťavnaté. Kachna se serví­ruje s pečeným jablkem, červeným zelím a bramborovým knedlíkem.

Za zkoušku stojí také tatarák − který nabízí zajímavé divadlo: ke stolu přijde číšník, maso namele před hosty na mlýnku a pak také smíchá se všemi ingrediencemi.

Jenže naše imaginární "babička" už dávno nesedí pouze za pecí v Průhonicích, ale také cestuje po světě a vozí ze svých cest zajímavé kulinární úlovky. Proto je menu v Babiččině zahradě nově rozděleno na dvě části a vedle pokrmů klasické české kuchyně nabízí také kolekci evropských gastronomických pokladů − ať už je to dýňové rizoto s citronovou ricottou, či mečoun s divokou brokolicí a kalmary.

Absolutně nejoblíbenějším pokrmem z babiččiných cest je ovšem pečená chobotnice v chuťově výrazné podobě s chorizem, uzenou paprikou a bramborovými rohlíčky. A nesmíme zapomenout ani na dezerty. Za zkoušku stojí kynuté buchtičky se šodó a rumovým sirupem či tvarohové knedlíky plněné ovocem a dochucené přepuštěným máslem a tvarohem. Skvělé jsou také švestkové taštičky s vanilkovou omáčkou a mákem. Pokud se sem vydáte o víkendu, doporučujeme rezervaci, neboť hlavně na oběd bývá obvykle plno.

Související

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je odemčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-66497570-za-babickou-do-pruhonic