S velmi netradičním a v pražských podmínkách originálním fine dining konceptem přišel v posledních dnech mladý a energický restauratér Štěpán Návrat. Toho dobře známe hlavně díky jeho thajským a asijským podnikům Café Buddha (jeden je v Norské, druhý v Balbínce). Tentokrát ovšem vsadil na úplně jinou kartu a otevřel restauraci Benjamin (pojmenovanou po svém synkovi), v níž je všechno úplně jinak.
Do restaurace Benjamin se nedá přijít jen tak z ulice, je třeba si udělat rezervaci předem.
Všichni ve stejný čas
V malém prostoru v Norské ulici (hned pod Café Buddha) je pouze jedna místnost (tedy vedle kuchyně), v níž na hosty čeká jeden jediný kulatý stůl pro deset lidí. Toť vše. Sociální sdílení prostoru nabízí řada kaváren a třeba také restaurace Sansho, ale tam mají hosté na výběr. Tady ne. Stejně tak si nemohou vybrat ani čas příchodu, ani pokrmy. Oboje je dané − začátek degustace i menu je pro všechny stejné. Pokud přijdete na večeři o šesté, čeká vás šest chodů, v půl deváté pak začíná osmichodová večeře.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



