Řetězec Pizza Coloseum, který oslavil už dvacáté druhé výročí existence, pracuje výhradně s italskými surovinami, jež si sám dováží z italské provincie Emilia Romagna, která patří mezi přední výrobce kvalitních italských produktů.
Hosté si mohou sami sestavit svůj burger, vybrat si druh masa, omáčku a další doplňky.
Nejžádanějším pokrmem v Coloseu v Česku stále zůstává mimořádně populární pizza, kterých je v nabídce zhruba dvacet druhů a přibližně třetinu z nich pizzař na požádání připraví v bezlepkové verzi. Ještě zajímavější a pestřejší je ovšem kolekce předkrmů, mas a těstovin. Jednu z novinek letošního jara představují strozzapreti se sušenými rajčaty a chřestem.
1. Strozzapreti se zeleným chřestem, hráškem a sušenými rajčaty
209 korun

2. Grilovaná chobotnice s pečenou zeleninou, olivami a rukolou
465 korun

Uškrcený farář
Tato unikátní, méně známá pasta s překvapivým názvem (v překladu totiž znamená škrtič farářů) se vyrábí ručně, těsto se musí rolovat v dlaních, díky čemuž je jeho povrch hrubý a dobře se na něm drží omáčka. Další novinkou letošního jara je grilovaný steak z bílé tresky servírovaný s dušenou zeleninou či grilovaná pečeně z jemného, zhruba osm měsíců starého telecího masa, které patří v Itálii tradičně k nejžádanějším pochoutkám.V Coloseum ji podávají s houbovou omáčkou a šťouchanými brambory.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 60 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



