Řetězec Pizza Coloseum, který oslavil už dvacáté druhé výročí existence, pracuje výhradně s italskými surovinami, jež si sám dováží z italské provincie Emilia Romagna, která patří mezi přední výrobce kvalitních italských produktů.
Hosté si mohou sami sestavit svůj burger, vybrat si druh masa, omáčku a další doplňky.
Nejžádanějším pokrmem v Coloseu v Česku stále zůstává mimořádně populární pizza, kterých je v nabídce zhruba dvacet druhů a přibližně třetinu z nich pizzař na požádání připraví v bezlepkové verzi. Ještě zajímavější a pestřejší je ovšem kolekce předkrmů, mas a těstovin. Jednu z novinek letošního jara představují strozzapreti se sušenými rajčaty a chřestem.
1. Strozzapreti se zeleným chřestem, hráškem a sušenými rajčaty
209 korun
2. Grilovaná chobotnice s pečenou zeleninou, olivami a rukolou
465 korun
Uškrcený farář
Tato unikátní, méně známá pasta s překvapivým názvem (v překladu totiž znamená škrtič farářů) se vyrábí ručně, těsto se musí rolovat v dlaních, díky čemuž je jeho povrch hrubý a dobře se na něm drží omáčka. Další novinkou letošního jara je grilovaný steak z bílé tresky servírovaný s dušenou zeleninou či grilovaná pečeně z jemného, zhruba osm měsíců starého telecího masa, které patří v Itálii tradičně k nejžádanějším pochoutkám.V Coloseum ji podávají s houbovou omáčkou a šťouchanými brambory.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 60 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později