Do pomyslného boje o nejlepší burger v metropoli vstoupilo příjemné bistro umístěné na Senovážném náměstí loni na jaře a brzy se propracovalo mezi nejprestižnější burgerové adresy v Praze.

Tip:

Komu zůstane po burgeru místo na dezert, může ochutnat klasiku v podobě čokoládového koláče s arašídovým máslem, případně vyzkoušet domácí lívance s citronovým tvarohem.

Za boom burgerů a jejich přestup z fastfoodové do zážitkové gastronomie vděčíme především vinohradské legendě Dish, která otevřela dveře dalším specializovaným burgerhousům. Jedním z nich je také podnik Meat & Greet s krásnou sestavou deseti pečlivě vypilovaných burgerů, připravených z prémiového masa irského anguse, který žije celý rok venku v poměrně stálé teplotě na pastvinách s dostatkem zelené trávy.

Z nabídky:

1. MAG – hovězí maso s čedarem, slaninou, česnekovou pažitkovou majonézou, kečupem a gratinovanými rajčaty

185 korun

2. Jalapeňos plněné vyzrálým čedarem, obalované v panko strouhance s bylinkovým dipem ze zakysané smetany

99 korun

Každé ráno čerstvě mleté

Maso na burgry připravuje šéfkuchař ze čtyř částí býčků a jalovic tak, aby bylo dostatečně křehké a současně i šťavnaté, přičemž maso se mele každé ráno čerstvé. Přestože Meat & Greet nabízí bohatou kolekci burgerů, téměř polovina lidí stejně volí klasický burger MAG, kombinující maso s vyzrálým čedarem, slaninou, česnekovo-pažitkovou majonézou a domácím kečupem. Na druhém místě pak stojí Crispy dochucený vídeňskou cibulkou. Nejpikantnějším burgrem v nabídce je "italská" Calabra, kde je maso doplněné italským grilovaným salámem a salsou z pečených zelených chilli papriček, jejichž ostře pálivou chuť zjemňuje mascarpone.

Dýňová omáčka s parmezánem

Velmi oblíbený je také nasládlý burger Camemberry, jehož jméno je odvozené od slavného sýru, který je doplněn brusinkovou omáčkou a majonézou ze zeleného pepře. Ta je stejně jako další omáčky − třeba dýňová omáčka s parmezánem či jalapeňos a koriandrová omáčka − vyráběna v kuchyni. A domácí jsou také velmi povedené hranolky, připravované z výborných brambor od českého farmáře. Jako předkrm či na zahnání malého hladu poslouží jak smažené jalapeňos plněné vyzrálým čedarem, tak také toust s rozpečeným ovčím sýrem a paprikovou salsou. Milovníci drůbežího masa mohou ochutnat burger s krůtím masem v kombinaci s modrým sýrem a majonézou z hrubozrnné hořčice, vegetariáni zde najdou v domácí bulce podávané uzené tofu se sušenými rajčaty a tapenádou z černých oliv.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 40 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-65437070-mate-hlad-zname-restauraci-kde-hraji-odu-na-burgery-vitejte-v-prazskem-meat-greet