Do pomyslného boje o nejlepší burger v metropoli vstoupilo příjemné bistro umístěné na Senovážném náměstí loni na jaře a brzy se propracovalo mezi nejprestižnější burgerové adresy v Praze.
Komu zůstane po burgeru místo na dezert, může ochutnat klasiku v podobě čokoládového koláče s arašídovým máslem, případně vyzkoušet domácí lívance s citronovým tvarohem.
Za boom burgerů a jejich přestup z fastfoodové do zážitkové gastronomie vděčíme především vinohradské legendě Dish, která otevřela dveře dalším specializovaným burgerhousům. Jedním z nich je také podnik Meat & Greet s krásnou sestavou deseti pečlivě vypilovaných burgerů, připravených z prémiového masa irského anguse, který žije celý rok venku v poměrně stálé teplotě na pastvinách s dostatkem zelené trávy.
Každé ráno čerstvě mleté
Maso na burgry připravuje šéfkuchař ze čtyř částí býčků a jalovic tak, aby bylo dostatečně křehké a současně i šťavnaté, přičemž maso se mele každé ráno čerstvé. Přestože Meat & Greet nabízí bohatou kolekci burgerů, téměř polovina lidí stejně volí klasický burger MAG, kombinující maso s vyzrálým čedarem, slaninou, česnekovo-pažitkovou majonézou a domácím kečupem. Na druhém místě pak stojí Crispy dochucený vídeňskou cibulkou. Nejpikantnějším burgrem v nabídce je "italská" Calabra, kde je maso doplněné italským grilovaným salámem a salsou z pečených zelených chilli papriček, jejichž ostře pálivou chuť zjemňuje mascarpone.
Dýňová omáčka s parmezánem
Velmi oblíbený je také nasládlý burger Camemberry, jehož jméno je odvozené od slavného sýru, který je doplněn brusinkovou omáčkou a majonézou ze zeleného pepře. Ta je stejně jako další omáčky − třeba dýňová omáčka s parmezánem či jalapeňos a koriandrová omáčka − vyráběna v kuchyni. A domácí jsou také velmi povedené hranolky, připravované z výborných brambor od českého farmáře. Jako předkrm či na zahnání malého hladu poslouží jak smažené jalapeňos plněné vyzrálým čedarem, tak také toust s rozpečeným ovčím sýrem a paprikovou salsou. Milovníci drůbežího masa mohou ochutnat burger s krůtím masem v kombinaci s modrým sýrem a majonézou z hrubozrnné hořčice, vegetariáni zde najdou v domácí bulce podávané uzené tofu se sušenými rajčaty a tapenádou z černých oliv.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 40 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom


Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.






