reklama
reklama

Stanislav Petříček

zakladatel bistRAWveg, popularizátor zdravého životního stylu pro manažery, spolumajitel společnosti TP Consulting

Odpovědi respondenta

6. 10. 2021
Jak jste spokojeni s výsledkem voleb? Na jaké priority by se měla příští vláda soustředit, aby se v Česku žilo a podnikalo lépe?
Volby dopadly lépe než jsem si představoval v nejlepších snech. Pro lepší budoucnost v souvislosti s novou vládou by byl dobrý opětovný návrat k morálce, slušnosti a dlouhodobé zodpovědnosti.
20. 7. 2021
Jak investujete, podle čeho si vybíráte aktiva, do nichž ukládáte volné peníze, a do čeho jste investovali v poslední době?
Preferuji pravidelné investice do tří základních skupin aktiv (v návaznosti na důchod). Dividendové akcie, ETF a fyzické zlato. Do nemovitostí již neinvestuji z důvodu opakovaných starostí o ně (údržba). Jsem příznivcem nových technologií jako je blockchain, takže část portfolia mám také v kryptoměnách.
17. 7. 2020
Jakým způsobem se snažíte zhodnocovat peníze, které vyděláte? Investujete například na kapitálových trzích nebo do nemovitostí?
Já osobně diverzifikuji mezi zlato, akcie a podobné finanční produkty. Nemovitosti, vzhledem k tomu že nejsem zručný, jsem velmi rychle opustil. Všem doporučuji investovat do věcí, ke kterým máte vztah, ať už to jsou známky, numismatika, veteráni nebo třeba kryptoměny. Vhodné je investovat v delších časových rámcích, ne "tady a teď", to je pak metoda "pokus a omyl".
9. 7. 2020
Je podle vás navýšení schodku státního rozpočtu na 500 miliard korun za současné situace akceptovatelné? Neměla by vláda více šetřit?
Ze své pozice nemám schopnost ani reálnou možnost se adekvátně vyjádřit. Nemám konkrétní představu o tom, co vše se pod tímto číslem “schovává”, ale chápu, že budí emoce.
19. 6. 2020
Máte vzhledem k pracovnímu vytížení čas na kulturu? Čtete knihy, chodíte do divadel, kin, galerií, jezdíte v Česku na kulturní a hudební festivaly a po památkách?
Nejsem kulturní typ. Preferuji procházky v přírodě nebo alespoň 10 000 kroků za den "kdekoliv".
29. 5. 2020
Změní pandemie trend rostoucích mezd a benefitů na pracovním trhu v Česku?Lze očekávat, že zaměstnanci nebudou mít takové nároky, budou si práce více vážit a firmy budou mít při hledání lidí větší výběr?
Očekávám krátkodobou nebo žádnou změnu na pracovním trhu v případě mezd a benefitů.
22. 5. 2020
Co si myslíte o poslaneckém návrhu, že by obchody musely nabízet až 85 procent potravin českého původu?Jak jinak a případně lépe by podle vás měl stát podpořit všechny české podnikatele?
Návrh je to zajímavý, ale pragmaticky to beru jako dobrý vtip...
14. 5. 2020
Jak váš byznys ovlivňuje prudké oslabení české měny?Jste zastáncem přijetí eura?
Pracujeme jak pro české tak zahraniční firmy, takže v zásadě nijak.
Česká koruna je opticky lepší pro jednotlivce, ale většina velkých firem stejně provádí platby v eurech.
Za mě raději euro, je to jednodušší.
6. 5. 2020
Dochází k rozvolňování mimořádných opatření přijatých v souvislosti s koronavirem. Jaký to bude mít vliv na váš byznys? Na co se vy osobně v souvislosti s rozvolněním opatření nejvíce těšíte?
Pro každého jednotlivce určitě pozitivní, svoboda. Pro firmy v automotive je to otázka zakázek. Alfa&omega je šrotovné. Všechno ostatní jsou pohádky. Ve zdravé stravě, myšleno náš bistRAWveg záleží na tom, zda lidé pochopí že jejich osobní imunita je základ. Ne davová rouška.
29. 4. 2020
Museli jste v důsledku pandemie propustit část zaměstnanců, případně o tomto kroku uvažujete?
Do trvalých pracovních poměrů jsme zatím zasahovat nemuseli. U dalších typů pracovních poměrů jako například brigády nebo spolupráce s OSVČ se v souvislosti s dobou počty přirozeně snížily. Nyní čekáme na další vývoj situace.
reklama