Od devíti do jedenácti se v La Botteze podávají snídaně.
Rigatoni se sardinkami a brokolicí
295 korun

Pečená treska v pancettě
415 korun

La Bottega Gastronomica
Ondříčkova 17
Praha 3
gastronomica.lacollezione.cz
Lídr kuchyně a jeden z nejkreativnějších šéfkuchařů oblíbených restaurací La Bottega představil nové menu, které zaujme všechny milovníky italské kuchyně. Jakub Čadina má cit pro nápadité prezentace italských pokrmů, v nichž je možné odhalit lehce rafinované inspirace asijskou kuchyní.
Jeho smysl pro hru je vidět už z prvního předkrmu, kterým je legendární vitello tonnato, v tomto případě ovšem servírované na bruschettě. Pokrm překvapí nejen svou vizuální stránkou, ale také kompaktní chutí, v níž se dokonale snoubí telecí s tuňákem, olivami a ančovičkami.
Zajímavě si kuchyně pohrála také s další italskou klasikou, tedy slavným duem carbonara a aglio olio. K přípravě carbonara nepoužívá klasické špagety, ale hranaté tagliolini, které na talíři potěší netuctovou chutí znásobenou uzenou šunkou a sušeným žloutkem.
Aglio olio je v Čadinově provedení ještě odvážnější a zdaleka ne každý host v něm odhalí italskou legendu. Pokrm bere v La Botteze podobu rigatoni se sardinkami a olivami. Ve výsledku však jde o velmi lehké, pikantní a šťavnaté jídlo, které uhrane svou chutí mnoho labužníků.
Potěší také ravioly plněné kančím masem s dýňovým pyré (zde funguje jako umocňovač chuti koření garam masala) či šťavnaté rizoto sázející na souznění chutí hovězího masa, respektive teriny z karabáčku, sušených hřibů a parmazánu. Velmi zdařilá poklona šéfkuchaře svým italským vzorům včetně Riccarda Lucqueho.
Ale zpátky k novému menu, kde v tento čas nemůže chybět polární treska, velmi chutná ryba, která se loví pouze v prvních měsících roku. V La Botteze ji pečou v pancettě, díky čemuž zůstává rybí maso křehké a šťavnaté, na talíři ji pak vedle konfitovaného celeru doplňují olivy, kapary a omáčka z podmáslí. Oblíbenou stálicí naopak zůstává grilovaná chobotnice podávaná s kuličkami slavné sardské pasty fregoly, jejíž chuť zvýrazňuje pikantní salám.
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je odemčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.