Tip:

Lívance z podmáslí s čerstvým ovocem a omáčkou z lesního ovoce stojí rozhodně za hřích.

Z nabídky:

Jehněčí koleno s bramborovou kaší

299 korun

Jehněčí koleno s bramborovou kaší

Tatarák z vyzrálého býka black angus

169 korun

Tatarák z vyzrálého býka black angus
Adresa:

Hotel Pecr Deep

Pec pod Sněžkou 356
www.pecr.cz

Restaurace v hotelu Pecr Deep v Peci pod Sněžkou se netají svým ambi­ciózním cílem. Do pěti let chce být nejlepším podnikem v celých Krkonoších, proto majitelé moderního designového hotelu přivedli do kuchyně mladého a talentovaného šéfkuchaře a člena juniorského ná­rodního týmu kuchařů a cukrářů Jiřího Eichlera. To je pro Pec, která dosud stála ve stínu slavnějšího Špindlerova Mlýna, poměrně nevídaná věc. Jiří Eichler je v Peci necelý rok a na starosti má hned dvě restaurace − v hotelu Well rozběhl Burger House, ale hlavní vlajkovou lodí je restaurace Deep.

Zavádět "lepší" gastronomii ve městě, jehož dominantou je devatenáctipatrová věž hotelu Horizont ze sedmdesátých let a kde byl po dlouhá léta nejlepším ku­chařem hlad (stálice jako krkonošská kapsa či Krakonošův šleh stále letí), není rozhodně jednoduché, proto se musel šéfkuchař rozkročit dvěma směry a vedle moderně střižené evropské kuchyně nabídnout také vzorně dotaženou českou klasiku.

V menu tak nechybí králík na česneku se špenátem, česnekovou omáčkou a bramborovými knedlíky, šťavnaté jehněčí kolínko s restovanými houbami s chuťově výraznou jehněčí omáčkou či parádní svíčková. A také výborná kulajda se ztraceným vejcem, pečenými brambůrky a houbami.

Nejzajímavější jsou pokrmy, které ukazují, jakým směrem se bude jeho gastronomie vyvíjet. Takovou ukázkou je například precizní prezentace kachních jater foie gras, které servíruje v nezvyklém doprovodu s omáčkou z kávy a jablečným pyré. To dohromady funguje znamenitě, neboť káva lehce sníží tučné tóny jater a jablečné pyré umocní výslednou harmonickou chuť. Vegetariáni ocení tortellini plněné ricottou a špenátem, milovníci masa si zase užijí výtečný tatarák z black anguse namíchaný se zauzeným žloutkem, chilli a koriandrem.

Související