Najít Beskydský pivovárek v Ostravici není nic komplikovaného. Městečko se rozkládá kolem jediné hlavní silnice a na jedno z největších místních gastronomických lákadel upozorňují cedule kolem cesty. Jedna z nich visí i naproti vlakovému nádraží, a tak se neztratí ani ti, kteří přijeli po kolejích. Před nádražím se stačí dát doleva a ujít asi půl kilometru.

Na první pohled nevypadá pivovar úplně lákavě, chybí mu genius loci. Pivo se tu vaří v areálu bývalé opravny nákladních aut, čemuž odpovídá i strohá funkčnost budov. Tady ovšem není dobré dát na první dojem. Zahrádka před pivovarem je plná hostů, stojany na kola jsou obsypány bicykly. A kdo nemá čas posedět, přijede si autem nebo na kole alespoň pro lahvové pivo. Což je vždy dobré znamení.

Beskydský pivovárek patří mezi zaběhnuté podniky. První várky piva tady uvařili v roce 2013 a oba spolumajitelé, Dušan Holý a Aleš Karpita, od začátku neměli malé ambice: chtěli místním lidem představit co nejvíce z desítek pivních stylů, které se vaří po celém světě. Byť z počátku naráželi na nepochopení a museli místním vysvětlovat, že IPA není jen lepenka, zjevně se pivovaru daří.

Když týdeník Ekonom navštívil Beskydský pivovárek před čtyřmi lety, fungoval v hlavní budově vedle samotné výroby piva jen skromný výčep s několika stoly. K snědku byla studená jídla typu sýrů nebo utopenců. Do dneška se ale hospoda rozšířila o velký sousední sál, v budově naproti pivovaru je k dispozici prostor pro další hosty. A už téměř půl roku tu navíc vaří (byť ne úplně levně).

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 70 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-66180630-od-pivovaru-k-pivovaru-pres-lysou-horu