Dlouhodobě nejlepší brněnská restaurace neztrácí nic ze svého lesku. V Koishi na vás čeká originální kuchyně Petra Fučíka, příjemné prostředí a skvělá kolekce vín.
V posledních týdnech jsme měli možnost navštívit tucet špičkových brněnských restaurací v rámci unikátní akce Gurmet Brno, která mapuje gastronomickou scénu moravské metropole. A výsledek jen potvrdil naše očekávání − přestože se objevila řada nových, zajímavých podniků, Koishi je stále nejlepší.
Bez dezertu se z Koishi neodchází. Zkuste karamelový dortík nebo čokoládový mousse.
Sushi master
Designový podnik pod Špilberkem stále sází na vydařené souznění specialit z mořských i sladkovodních ryb v podání šéfkuchaře Petra Fučíka s prvotřídní nabídkou sushi, které připravuje zkušený japonský sushi master Noritada Saito. Přestože se Petr Fučík nebojí překvapivých kombinací chutí, textur i barev, nic na talíři není pouze na efekt, neboť veškeré jeho kompozice perfektně chuťově souzní. Už třeba jeden z předkrmů − mušle sv. Jakuba v kombinaci s lahodným pečeným selečím bokem, houbami shiitake a tamarindovým čatní − nabízí plejádu chuťových tónů od svěžích mušlí až po nadýchané "vepřové", to vše propojené humřím krémem a sladkokyselou tamarindovou linkou.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později