Vzdušný, moderní interiér, příjemná vnitřní terasa a sedm krušovických piv na čepu, včetně tankového Mušketýra. Taková je vizitka nově otevřené Šalandy v Karlíně, jejíž největší pýchou je ovšem prvotřídní "hospodská" kuchyně.
Moderně pojatá karlínská Šalanda má v síti krušovických "pivnic" výsadní postavení. Na rozdíl od ostatních podniků má totiž zcela svébytné a značně ambiciózní menu, pod kterým je podepsán zkušený šéfkuchař Tomáš Gebauer. A právě díky pestré nabídce unikátních, často značně inovativních hospodských pokrmů, které jen tak běžně nenajdete, je Šalanda výjimečná také v celopražském kontextu.
Ochutnejte tvarohové knedlíčky plněné rumovou pralinkou a podávané s vanilkovým krémem.
Jak vysát morkové kosti
Pojďme si představit ty nejzajímavější z nich. Mezi předkrmy či chuťovkami k pivu potěší především smažené ovarové kroketky připravené z ovarového masa vyšlehaného s čerstvým tymiánem, rozmarýnem a malvazem, které se podávají s česnekovou remuládou. Další zajímavou a netuctovou chuťovkou jsou gratinované morkové kosti s kořenovou zeleninou a máslovou omáčkou či mimořádně lahodný a svěží sulc ze zauzeného telecího jazyka, servírovaný se salsou ze znojemských okurek zjemněnou medem.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



