Vzdušný, moderní interiér, příjemná vnitřní terasa a sedm krušovických piv na čepu, včetně tankového Mušketýra. Taková je vizitka nově otevřené Šalandy v Karlíně, jejíž největší pýchou je ovšem prvotřídní "hospodská" kuchyně.
Moderně pojatá karlínská Šalanda má v síti krušovických "pivnic" výsadní postavení. Na rozdíl od ostatních podniků má totiž zcela svébytné a značně ambiciózní menu, pod kterým je podepsán zkušený šéfkuchař Tomáš Gebauer. A právě díky pestré nabídce unikátních, často značně inovativních hospodských pokrmů, které jen tak běžně nenajdete, je Šalanda výjimečná také v celopražském kontextu.
Ochutnejte tvarohové knedlíčky plněné rumovou pralinkou a podávané s vanilkovým krémem.
Jak vysát morkové kosti
Pojďme si představit ty nejzajímavější z nich. Mezi předkrmy či chuťovkami k pivu potěší především smažené ovarové kroketky připravené z ovarového masa vyšlehaného s čerstvým tymiánem, rozmarýnem a malvazem, které se podávají s česnekovou remuládou. Další zajímavou a netuctovou chuťovkou jsou gratinované morkové kosti s kořenovou zeleninou a máslovou omáčkou či mimořádně lahodný a svěží sulc ze zauzeného telecího jazyka, servírovaný se salsou ze znojemských okurek zjemněnou medem.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později