Jak jsme již psali před několika týdny, novým šéfkuchařem Bellevue se stal talentovaný Marek Šáda, který sem přišel z nedalekého Mlýnce a ambiciózní restauraci vrátil gastronomický drive.
V nabídce dezertů kraluje crémeux z prémiové Valrhone čokolády s karamelem, banánovou zmrzlinou a sladkým popcornem.
Restaurant Bellevue
Smetanovo nábřeží 18
Praha 1
www.bellevuerestaurant.cz
Marek Šáda se nebojí neotřelých kulinárních nápadů a jeho kolekce nových pokrmů v Bellevue potěší svou nápaditostí a hravostí, od využití zajímavých surovin a netradičních kombinací až po krásně barevný a svěží design.
Jak chutná hlína jedlá
Jako názorný příklad poslouží třeba skvostný losos marinovaný v červené řepě a servírovaný s jemnou koprovou majonézou a chuťově výrazným sušeným kaviárem. Perfektní kombinaci nabízí také efektně nazdobená řepa s kozím sýrem doprovázená módní jedlou hlínou a vinnou omáčkou. Hlavními trumfy mezi předkrmy jsou ovšem kalamáry plněné křehkým masem telecích líček či pečené mušle sv. Jakuba, jejichž jemná a lahodná chuť je podpořena vtipnou variací několika druhů květáků.
1. Grilovaný hřbet z kance, foie gras, kapusta, kaštanové pyré, rybízová omáčka
845 korun
2. Kalamárové cannelloni, konfit z hovězích líček, uzená cibule, Xérès jus
495 korun
3. Mušle svatého Jakuba, variace květáků, cider omáčka
495 korun
Perlička se snoubí s kroupy
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 60 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později