Jak jsme již psali před několika týdny, novým šéfkuchařem Bellevue se stal talentovaný Marek Šáda, který sem přišel z nedalekého Mlýnce a ambiciózní restauraci vrátil gastronomický drive.
V nabídce dezertů kraluje crémeux z prémiové Valrhone čokolády s karamelem, banánovou zmrzlinou a sladkým popcornem.
Restaurant Bellevue
Smetanovo nábřeží 18
Praha 1
www.bellevuerestaurant.cz
Marek Šáda se nebojí neotřelých kulinárních nápadů a jeho kolekce nových pokrmů v Bellevue potěší svou nápaditostí a hravostí, od využití zajímavých surovin a netradičních kombinací až po krásně barevný a svěží design.
Jak chutná hlína jedlá
Jako názorný příklad poslouží třeba skvostný losos marinovaný v červené řepě a servírovaný s jemnou koprovou majonézou a chuťově výrazným sušeným kaviárem. Perfektní kombinaci nabízí také efektně nazdobená řepa s kozím sýrem doprovázená módní jedlou hlínou a vinnou omáčkou. Hlavními trumfy mezi předkrmy jsou ovšem kalamáry plněné křehkým masem telecích líček či pečené mušle sv. Jakuba, jejichž jemná a lahodná chuť je podpořena vtipnou variací několika druhů květáků.
1. Grilovaný hřbet z kance, foie gras, kapusta, kaštanové pyré, rybízová omáčka
845 korun

2. Kalamárové cannelloni, konfit z hovězích líček, uzená cibule, Xérès jus
495 korun

3. Mušle svatého Jakuba, variace květáků, cider omáčka
495 korun
Perlička se snoubí s kroupy
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 60 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



