Ambiciózní restaurace usazená v nádherném prostředí trojských vinic představila po loňském krátkém gastronomickém bezvládí nové menu zkušeného šéfkuchaře Petra Kunce. A sklízí potlesk na otevřené scéně.
Zkušený šéfkuchař, který působil dlouhé roky v prestižních michelinských restauracích na britských ostrovech, je známý svou kreativně pojatou kuchyní s důrazem na lokální a sezonní suroviny. A své filozofie se drží také v Salabce, jejíž tým posílil loni v létě.
I mezi dezerty se skrývá překvapení, a sice krupicová kaše ve formě pěny, která doprovodí karamelizovaný banán a lesní ovoce.
Šneci z Olomouce
Po pár měsících "zkušebního" provozu připravil na konec března fungl nové menu, v němž se snaží využít tradiční české suroviny prezentované v moderní, fine diningové podobě ozdobené lehkými triky molekulární kuchyně.
Z předkrmů stojí za zmínku "tatarák" z uzeného sumce, kterého si šéfkuchař sám udí v místní udírně a servíruje ho v kombinaci s jablky a čínským zelím, díky čemuž převažují jemné a svěží tóny. Ještě lépe chutnají šneci z olomoucké farmy, jejichž křehké a lahodné maso doprovází kroupové rizoto s kořenovou zeleninou a lanýžovou pěnou.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



