Ambiciózní restaurace usazená v nádherném prostředí trojských vinic představila po loňském krátkém gastronomickém bezvládí nové menu zkušeného šéfkuchaře Petra Kunce. A sklízí potlesk na otevřené scéně.
Zkušený šéfkuchař, který působil dlouhé roky v prestižních michelinských restauracích na britských ostrovech, je známý svou kreativně pojatou kuchyní s důrazem na lokální a sezonní suroviny. A své filozofie se drží také v Salabce, jejíž tým posílil loni v létě.
I mezi dezerty se skrývá překvapení, a sice krupicová kaše ve formě pěny, která doprovodí karamelizovaný banán a lesní ovoce.
Šneci z Olomouce
Po pár měsících "zkušebního" provozu připravil na konec března fungl nové menu, v němž se snaží využít tradiční české suroviny prezentované v moderní, fine diningové podobě ozdobené lehkými triky molekulární kuchyně.
Z předkrmů stojí za zmínku "tatarák" z uzeného sumce, kterého si šéfkuchař sám udí v místní udírně a servíruje ho v kombinaci s jablky a čínským zelím, díky čemuž převažují jemné a svěží tóny. Ještě lépe chutnají šneci z olomoucké farmy, jejichž křehké a lahodné maso doprovází kroupové rizoto s kořenovou zeleninou a lanýžovou pěnou.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později