Po letech experimentů a hledání našla restaurace Mlýnec svou tvář. S rozmyslem vytvořené a vzorně dotažené pokrmy potěší jak svou efektní podobou, tak důrazem na jasné chuťové vyznění.
Šéfkuchař podniku Marek Šáda je v poslední době na roztrhání. Během poměrně krátkého angažmá v Mlýnci si vybudoval skvělou pověst, díky čemuž povýšil a stal se současně šéfkuchařem restaurace Bellevue, která patří − stejně jako Mlýnec − do gastronomické skupiny Zátiší.
Jedničkou mezi dezerty je kreativní podoba rozebraného štrúdlu s jablečnou zmrzlinou, ořechy, karamelem a skořicí.
Tuňák s kaviárem
To však neznamená, že by Mlýnec zanedbával. Naopak, většina pokrmů, které jsme při poslední návštěvě ochutnali, si zaslouží absolutorium. Na carpacciu z tuňáka − pokud máte kvalitní surovinu − není co zkazit, z podstaty mu sluší kombinace s avokádem a wasabi, přidání kuliček špičkového tzar kaviáru ho ovšem posouvá do rafinované, lehce dekadentní polohy.
Kachní prso připravené ve vakuu a doplněné krvavým pomerančem a jedlou hlínou zaujme efektní prezentací v podobě rolek, kterou Šáda často a rád používá, současně potěší svěží a lahodnou chutí. Není divu, že právě tohle jídlo se stalo jednou z hvězd valentýnského menu.
1. Grilovaná perlička, smažený konfit, pórek, topinambur, žampion, omáčka Albufera
595 korun

2. Otevřená raviola s humrem a slávkami, fenykl, rajčata, bisque
895 korun

Módní makrela
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 50 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



