Restaurace s obchodem zasvěcená pálivým papričkám funguje už téměř dva roky v Havelské ulici v Praze. Můžete zde zakoupit pestrou kolekci čerstvých i sušených pálivých papriček a ochutnat spoustu více či méně pikantních kulinárních specialit.

O filozofii malé suterénní restaurace vypovídá nejen její název, ale i papričková výzdoba, v níž nechybí portrét Vilbura Scovilla, který před sto lety vymyslel stupnici pálivosti paprik, podle níž třeba jedna z velmi pálivých paprik s názvem habanero má zhruba 300 tisíc jednotek (vůbec nejpálivější paprika již překračuje dva miliony jednotek).

Tip:

Pikantní jsou samozřejmě též dezerty, vyzkoušejte kombinaci čokolády se zmrzlinou z bílé čokolády a papričkami habanero.

Steak na reverz

Přestože všechna jídla v Chilli Pointu obsahují chilli papričky, jídla nejsou zdaleka tak pálivá, jak by se mohlo zdát. Tedy s výjimkou nejpálivějšího steaku v metropoli. Říká se mu Černá perla a kuchaři ho servírují s rouškou na obličeji, zatímco host musí podepsat reverz, že si dává superpálivý steak na vlastní zodpovědnost.

Další (a druhou nejpálivější) stálici představují smažené papričky plněné čedarem a servírované v rámci předkrmů s avokádem a majonézou ze zauzených papriček. Na talíři jsou tři papričky − cayenská, jalapenos a habanero, která je z nich nejpálivější a pro běžného návštěvníka může být její pálivost již za hranicí. Naopak všechny ostatní předkrmy a hlavní jídla pálí mnohem méně, často dokonce jen velmi lehce.

Z nabídky:

1. Smažené chilli papričky plněné čedarem, avokádo, Chipotle majonéza

190 korun

jarvis_58adc0a7498e6405e6877e8a.jpeg

2. Chilli con carne, hovězí ořech, fazole

370 korun

jarvis_58adc0a7498e6405e6877e8e.jpeg

Tuňák v zázvoru

Za ochutnání stojí kreativní verze chilli con carne, které je pojaté jako steak z hovězího ořechu připravený metodou sous vide a podávané s fazolovým salátkem, maniokem a chilli. Pikantní pojetí sluší také steaku z tuňáka marinovanému v zázvoru, který na talíři doprovází čočkové ragú a papričky piri piri.

Na poledním menu se každý den střídá jedna polévka a jedno hlavní jídlo, jako příklad poslouží třeba skotské vejce s bramborovým pyré či steak s polentovou kaší a grilovanou zeleninou a samozřejmě s chilli papričkami, které doplňuje jedno vegetariánské jídlo a dezert, minulý týden mrkvový koláč s citronem a chilli habanero.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 50 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-65634460-nejpalivejsi-steak-nabizeji-v-chilli-pointu