1. Ravioly plněné parmezánem a podávané s máslovo-šalvějovou omáčkou
130 korun
2. Kuřecí supreme, ragú z černého kořene, šafránová omáčka, citronové brambory
229 korun
3. Risotto se šafránem, pistáciemi, dřišťálem, parmezánem a máslem
206 korun
4. Pečený losos, citron, škumpa, fenykl, červená řepa, pomeranč a granátové jablko
312 korun
Poněkud netradiční a výrazně kosmopolitní restaurace v centru Prahy je součástí moderního Mosaic Housu, designového hotelu a hostelu zaměřeného především na mladou klientelu. Tomu odpovídá také sázka na příjemnou hudební atmosféru restaurace a širokou paletu koktejlů, včetně oblíbených "kyblíčků" namíchaných pro skupinu hostů.
Kreativní obědy
Nicméně se tu také dobře vaří a zvláště v denní nabídce hosté najdou řadu moderně připravených jídel. Třeba pečenou tresku s rajčaty a petrželovým pyré, domácí ravioly nadívané parmezánem a podávané se šalvějovou omáčkou či vepřové plátky s citronovou omáčkou a grilovanou mrkví se zázvorem.
Na malý hlad dobře poslouží chutný salát z kuskusu s olivami a sušenými rajčaty či zajímavá verze hummusu ochuceného výrazně aromatickým římským kmínem. A také krevety pečené na chilli a česneku.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 60 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později