Dva roky otevřená "plzeňská" restaurace umístěná ve velkorysých prostorech barokního paláce, kde před 300 lety fungovala mincovna, v níž se razily dukáty a krejcary, je zaměřená především na "našince" (jak také stojí v jejím mottu). A tomu odpovídá "konzervativní" podoba stálého lístku, v němž hlavní roli hrají klasické pokrmy připravené z kvalitních surovin.
V restauraci si dělají vlastní zmrzlinu, třeba čokoládovou s kandovaným zázvorem, kávovou či na podzim dýňovou.
Telecí řízek na másle
Nejoblíbenější je svíčková zahuštěná pouze zeleninou a smetanou, podávaná s karlovarskými knedlíky a brusinkami marinovanými v dezertním víně. Svíčkové zdatně sekunduje křehké a šťavnaté hovězí hrudí, 12 hodin pečené ve vakuu společně s bylinkami a česnekem, které šéfkuchař servíruje s dušenými cibulkami a bramborovou křenovou kaší. Třetím favoritem je tradiční vídeňský řízek smažený na pánvi na přepuštěném másle a tradičně doplněný svěžím bramborovým salátem ochuceným hrubozrnnou hořčicí. Mezi předkrmy si pozornost zaslouží hlavně jemný tatarák z telecího masa a delikátní paštika z husích jater.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později