Dva roky otevřená "plzeňská" restaurace umístěná ve velkorysých prostorech barokního paláce, kde před 300 lety fungovala mincovna, v níž se razily dukáty a krejcary, je zaměřená především na "našince" (jak také stojí v jejím mottu). A tomu odpovídá "konzervativní" podoba stálého lístku, v němž hlavní roli hrají klasické pokrmy připravené z kvalitních surovin.
V restauraci si dělají vlastní zmrzlinu, třeba čokoládovou s kandovaným zázvorem, kávovou či na podzim dýňovou.
Telecí řízek na másle
Nejoblíbenější je svíčková zahuštěná pouze zeleninou a smetanou, podávaná s karlovarskými knedlíky a brusinkami marinovanými v dezertním víně. Svíčkové zdatně sekunduje křehké a šťavnaté hovězí hrudí, 12 hodin pečené ve vakuu společně s bylinkami a česnekem, které šéfkuchař servíruje s dušenými cibulkami a bramborovou křenovou kaší. Třetím favoritem je tradiční vídeňský řízek smažený na pánvi na přepuštěném másle a tradičně doplněný svěžím bramborovým salátem ochuceným hrubozrnnou hořčicí. Mezi předkrmy si pozornost zaslouží hlavně jemný tatarák z telecího masa a delikátní paštika z husích jater.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



