Člověk by řekl, že nebude žádná citlivka. Vždyť ho taky živí porcování masa. Ale osmačtyřicetiletý britský řezník a kuchař Paul Day, který se před osmi lety usadil v Česku, vypadá ze všech respondentů brexitem nejvíce otřesen. Sedíme na zahrádce jeho vyhlášené pražské restaurace Sansho a Day, kde oblečen do modrého řeznického kabátku pokládá před sebe úhledné poznámky napsané zelenou a červenou propiskou. "Vy jste to teda vzal vážně," poznamenám. "Vždyť je to taky vážná věc!" vyhrkne. Ani trochu to nezní ironicky.

Day vyjmenovává pocity, které s ním to ráno, kdy se dozvěděl výsledky referenda, začaly cvičit. Šok, zklamání, frustrace, vztek. Po třech týdnech, kdy spolu mluvíme, ubylo vzteku. Zůstala frustrace. Nemůže pochopit, jak mohla jedna generace zničit budoucnost svým potomkům.

Zatím jste si přečetli 30 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Víte, že…

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod

  • nezobrazují se jim reklamy
  • mohou odemknout obsah kamarádům
  • mohou prohlížet online archiv
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.