Jakmile se naskytla příležitost pronajmout si budovy v areálu Strahovského kláštera, využili jsme ji, začíná své vyprávění manažer Klášterního pivovaru Strahov Marek Kocvera. Tým lidí, který po bezmála stoleté přestávce pokračuje v tamní pivovarnické tradici, tvoří spolu s ním jeho otec Aleš Kocvera a sládek Jan Martinka.
Rozhodnutí padlo v roce 2000, ještě dříve, než Česko zasáhla vlna zájmu o minipivovary. Aleš Kocvera tehdy opustil relativní jistotu, kterou mu dávalo zaměstnání v Budějovickém Budvaru, a vydal se za svým snem vařit vlastní pivo.
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Víte, že…
Předplatitelé mají i řadu dalších výhod
- nezobrazují se jim reklamy
- mohou odemknout obsah kamarádům
- mohou prohlížet online archiv