Jakmile se naskytla příležitost pronajmout si budovy v areálu Strahovského kláštera, využili jsme ji, začíná své vyprávění manažer Klášterního pivovaru Strahov Marek Kocvera. Tým lidí, který po bezmála stoleté přestávce pokračuje v tamní pivovarnické tradici, tvoří spolu s ním jeho otec Aleš Kocvera a sládek Jan Martinka.
Rozhodnutí padlo v roce 2000, ještě dříve, než Česko zasáhla vlna zájmu o minipivovary. Aleš Kocvera tehdy opustil relativní jistotu, kterou mu dávalo zaměstnání v Budějovickém Budvaru, a vydal se za svým snem vařit vlastní pivo.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
David Tramba
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



