Za necelých 70 let, které uplynuly od konce druhé světové války, ušla česká gastronomie značný kus cesty. S nadsázkou by se ovšem dalo říci, že šlo o jakousi obrácenou horskou etapu, kdy cesta vedla dlouhá léta z výšin do propasti. Až v několika posledních letech se tento negativní trend obrátil a kvalita veřejného stravování stoupá zase vzhůru.
Hodnocení poválečné české gastronomie nemůže být úplně černobílé. Samozřejmě, z pohledu návštěvníků vyhlášených prvorepublikových podniků, jako příklad můžeme jmenovat třeba slavný Grandhotel Šroubek na Václavském náměstí, z jehož receptů dodnes vychází spousta českých šéfkuchařů, byla nová socialistická gastronomie sešněrovaná do nejrůznějších hygienických norem a pravidel.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



