Každý den v Česku skončí v popelnici více než čtvrt kilogramu jídla na osobu. Na vině je především plýtvání v domácnostech. Přitom statisíce lidí si kvalitní stravu stále nemohou dopřát. Změnit to má nová směrnice EU. Ta nařizuje snížit potravinový odpad do roku 2030 o 10 procent, v restauracích a domácnostech dokonce o 30 procent.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 0 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



