Slepice, telecí nožičky, laloky z iberských vepřů, kosti a odřezky spolu s několika druhy zeleniny plní padesátilitrový hrnec. Vše se bude pět dní a pět nocí vařit, aby se to zredukovalo na pouhých 19 litrů koncentrovaného vývaru. Kuchaři v barcelonské restauraci Cocina Hermanos Torres, která se už dva roky může jako jedna z mála na celém světě chlubit třemi michelinskými hvězdami, právě získali vývar neuvěřitelné intenzity, jenž slouží jako základ pro mnoho jídel.
Ukazuje to princip, na který restaurace sází: chuť se získává časem. Tím, na co se dříve v kuchyni spoléhalo, ale co dnes často chybí. Bratři Torresové – třiapadesátiletá dvojčata Javier a Sergio – podnik otevřeli v létě 2018, Je unikátní v mnoha směrech. „Není restaurací s kuchyní, je to kuchyně se stoly,“ vysvětluje Javier. Nápad má kořeny v době jeho dětství, kdy spolu se sourozenci sledoval babičku Catalinu, jak vaří. V kuchyni se tehdy žilo.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Martin Petříček
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



