Tržby v gastronomickém sektoru v Česku loni sice takřka o pětinu překonaly předchozí rok 2020, nicméně i tak se zastavily pod hodnotami předcovidového roku 2019. Nejlépe snášely pandemii kavárny, bistra a sportbary, nejhůře byly naopak postiženy hudební kluby, diskotéky a hospody. Vyplývá to ze zjištění společnosti Dotykačka, jejíž pokladní systém využívá více než čtvrtina tuzemské gastro scény. Ekonomickou situaci řady podniků ztížil spolu s omezením provozu navíc i prudký nárůst nákladů.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 60 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Petr Kain
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



