Tip:

V sousedství hotelu můžete navštívit sesterskou pražírnu semen a ořechů.

Hotel Rustikal vznikl jako originální přestavba selského statku již v polovině devadesátých let, kdy těžil hlavně ze své lokace, neboť Horní Cerekev leží v krásné krajině Českomoravské vysočiny, jen pár kilometrů od architektonické perly s nálepkou UNESCO, Telče. Před několika lety se společně s příchodem nových majitelů výrazně zlepšila také gastronomická nabídka hotelové restaurace. Noví majitelé totiž mají v okolí Horní Cerekve několik farem, na nichž chovají zvířata a produkují si tak vlastní hovězí, vepřové či drůbež, takže většina masa v restauraci pochází z jejich vlastních zdrojů, stejně jako třeba mák, med či brambory. Na menu jsou také pstruzi na másle, které šéfkuchař objednává z několik kilometrů vzdálených sádek.

V restauraci Rustikal používají hovězí z vlastního chovu, na steaky pak stařené maso. (Foto: archiv restaurace)
V restauraci Rustikal používají hovězí z vlastního chovu, na steaky pak stařené maso.
Foto: archiv restaurace

A teď už k vlastní nabídce. Z předkrmů potěší kachní játra v portském víně, domácí škvarky či pikantní topinka s trhaným masem, čedarem a chilli, pro vegetariány je připraven v těstíčku zapečený kozí sýr, který na talíři doprovází rafinované hruškové čatní. Kuchaři také připravují zajímavou verzi slavného šafránového rizota, neboť ho podávají s kachními prsíčky. A kachní, vepřové a hovězí maso hraje prim také mezi hlavními chody. V nabídce jsou například vepřová líčka na červeném víně, panenka s fazolkami ochucenými pancettou a flambovanými s koňakem či steak s pepřovou a hříbkovou omáčkou.

Kvalitní hovězí maso je v nabídce také syrové, jako tatarák či carpaccio. (Foto: archiv restaurace)
Kvalitní hovězí maso je v nabídce také syrové, jako tatarák či carpaccio.
Foto: archiv restaurace
Adresa:

Hotel Rustikal

Havlíčkova 120
Horní Cerekev
www.hotel-rustikal.com

Milovníci české klasiky pak mohou vyzkoušet konfitované kachní stehno s červeným zelím a bramborovo-škvarkovým knedlíkem či pečená vepřová žebra s brusinkovým křenem.

 

Součástí restaurace je prostorná terasa umístěná v uzavřeném dvoře, kde probíhá každý pátek grilování. Pestrou kolekci pokrmů z regionálních produktů doplňuje široká nabídka pizzy, tu ocení hlavně děti.

Související

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je odemčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-66623950-hotel-sazi-na-maso-z-vlastni-farmy