Aplikace Grason propojuje zájemce o práci v restauracích s podniky, které si přes ni najímají personál na krátké brigády. Kvůli podobnému modelu už se Grasonu, který je na trhu druhým rokem, začíná říkat Uber v gastru. A skutečně, když má jeden ze dvou zakladatelů Karel Mařík svůj start-up k něčemu přirovnat, jmenuje Liftago. Po každé brigádě se totiž obě strany zhodnotí pomocí hvězdiček. Právě hodnocení zajišťuje, že brigádníci, pokud nechtějí přijít o budoucí práce, se nemohou ve službě flinkat. A restaurace se zase nemohou ke krátkodobým zaměstnancům chovat zle.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později