Aplikace Grason propojuje zájemce o práci v restauracích s podniky, které si přes ni najímají personál na krátké brigády. Kvůli podobnému modelu už se Grasonu, který je na trhu druhým rokem, začíná říkat Uber v gastru. A skutečně, když má jeden ze dvou zakladatelů Karel Mařík svůj start-up k něčemu přirovnat, jmenuje Liftago. Po každé brigádě se totiž obě strany zhodnotí pomocí hvězdiček. Právě hodnocení zajišťuje, že brigádníci, pokud nechtějí přijít o budoucí práce, se nemohou ve službě flinkat. A restaurace se zase nemohou ke krátkodobým zaměstnancům chovat zle.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 90 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Dalibor Martínek
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



