Když vyjedete do 27. patra pražské budovy City Tower, rázem se ocitnete v úplně jiném světě. Návštěvníka ohromí panoramatický výhled z výšky 109 metrů, pozornost ovšem zaslouží také luxusní designový interiér známého architekta Radana Hubičky.
Milovníci sladkého rozhodně musí vyzkoušet jogurtovou kouli s čokoládou, müsli, kokosovým uhlím a ořechy.
Na první pohled upoutá prostorná terasa, restaurace však disponuje také elegantně laděným barem, lounge či vinotékou. Restaurace nabízí kombinaci světové a asijské kuchyně ve stylu fusion cuisine, jež odráží aktuální gastronomické trendy z celého světa. Šéfkuchař Jiří Král, který mimochodem stojí za celou filozofií restaurace už od založení podniku před sedmi lety, se inspiruje především v Asii a velkých evropských metropolích. Snaží se však také respektovat aktuální sezonní nabídku.
Skotský losos v uzené páře, kefírová espuma, olej z jehličí
550 korun

Jogurtová koule, čokoláda, ovesné müsli, kokosové uhlí, malinový prach, ořechy
250 korun

V podzimně laděném menu kralují mezi předkrmy například kachní prsa sušená v kakaové soli s quinoou a cherry chutney či skvěle dochucený tartar z býčí kýty plemene Black Angus podávaný s lanýžovou majonézou a hořčicí. Mezi polévkami je velmi oblíbená klasická thajská tom yam s koriandrem a citronovou trávou, potěší ale i ledová tomatová esence s kaiso řasami a uzenou mozzarellou.
Mezi hlavními chody kralují signature pokrmy, které jsou mezi hosty tak oblíbené, že si je podnik nedovolí nijak upravit, natož odstranit z nabídky. A není se čemu divit. Kupříkladu křehká kachní prsa à la pekingská kachna s hoisin omáčkou či tori kara-age marinované kousky kuřecích stehen s jasmínovou rýží jsou opravdovým skvostem. Především kombinace zázvoru, česneku, sójové a mirin omáčky dodá kuřecímu masu fantastickou chuť.
Pro milovníky sushi jsou v nabídce také více než dvě desítky různých typů sashimi, maki či nigiri rolek od těch klasických až po speciální. Mezi ty patří třeba cannabis maki rolka s tygří krevetou v tempuře a konopnými semínky.
Podívejte se, jak v restauraci Aureole Fusion Restaurant & Lounge připravují lososa na uzeném podmáslí
Šéfkuchař restaurace Aureole ukázal, jak si připravit lososa na uzeném podmáslí
Šéfkuchařovy recepty - Aureole Fusion Restaurant & Lounge, Losos na uzeném podmáslí, smrkový olej a mačkaný brambor.
Rozhovor s šéfkuchařem: Jiří Král
Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo a jak ho připravujete?
Oblíbených jídel mám hodně. Od české kuchyně po Ameriku, Asii, samozřejmě Japonsko, ale i Francie je úžasná. Aktuálně je sezona hub a to je moje velká láska, včera jsem připravoval bedly a syrovinky, jen tak na pánvi s přepuštěným máslem, mletým kmínem a čerstvou šumavou.
Aureole
Fusion Restaurant & Lounge City Tower, 27. patro
Hvězdova 1716/2b
Praha 4
www.aureole.cz
Jakou národní kuchyni máte nejraději a proč?
Je to jako s pokrmy, národní kuchyni naši, samozřejmě českou!
Ale momentálně Asie, je to úžasná inspirace, okouzlila mě před dvaceti lety a stále mě překvapuje svojí rozmanitostí.
Pokud byste měl vyslat jedno tradiční české jídlo na světovou gastronomickou olympiádu, jaké by to bylo?
Svíčková, klasická chuť, ale upravená, sofistikovaná a moderní designová verze. S několika druhy knedlíků, mas a samozřejmě v menším provedení, s omáčkou na doplnění a třeba s brusinkovým kaviárem, tymiánovým prachem atp.
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je odemčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom




