Když vyjedete do 27. patra pražské budovy City Tower, rázem se ocitnete v úplně jiném světě. Návštěvníka ohromí panoramatický výhled z výšky 109 metrů, pozornost ovšem zaslouží také luxusní designový interiér známého architekta Radana Hubičky.
Milovníci sladkého rozhodně musí vyzkoušet jogurtovou kouli s čokoládou, müsli, kokosovým uhlím a ořechy.
Na první pohled upoutá prostorná terasa, restaurace však disponuje také elegantně laděným barem, lounge či vinotékou. Restaurace nabízí kombinaci světové a asijské kuchyně ve stylu fusion cuisine, jež odráží aktuální gastronomické trendy z celého světa. Šéfkuchař Jiří Král, který mimochodem stojí za celou filozofií restaurace už od založení podniku před sedmi lety, se inspiruje především v Asii a velkých evropských metropolích. Snaží se však také respektovat aktuální sezonní nabídku.
Skotský losos v uzené páře, kefírová espuma, olej z jehličí
550 korun
Jogurtová koule, čokoláda, ovesné müsli, kokosové uhlí, malinový prach, ořechy
250 korun
V podzimně laděném menu kralují mezi předkrmy například kachní prsa sušená v kakaové soli s quinoou a cherry chutney či skvěle dochucený tartar z býčí kýty plemene Black Angus podávaný s lanýžovou majonézou a hořčicí. Mezi polévkami je velmi oblíbená klasická thajská tom yam s koriandrem a citronovou trávou, potěší ale i ledová tomatová esence s kaiso řasami a uzenou mozzarellou.
Mezi hlavními chody kralují signature pokrmy, které jsou mezi hosty tak oblíbené, že si je podnik nedovolí nijak upravit, natož odstranit z nabídky. A není se čemu divit. Kupříkladu křehká kachní prsa à la pekingská kachna s hoisin omáčkou či tori kara-age marinované kousky kuřecích stehen s jasmínovou rýží jsou opravdovým skvostem. Především kombinace zázvoru, česneku, sójové a mirin omáčky dodá kuřecímu masu fantastickou chuť.
Pro milovníky sushi jsou v nabídce také více než dvě desítky různých typů sashimi, maki či nigiri rolek od těch klasických až po speciální. Mezi ty patří třeba cannabis maki rolka s tygří krevetou v tempuře a konopnými semínky.
Podívejte se, jak v restauraci Aureole Fusion Restaurant & Lounge připravují lososa na uzeném podmáslí
Šéfkuchař restaurace Aureole ukázal, jak si připravit lososa na uzeném podmáslí
Šéfkuchařovy recepty - Aureole Fusion Restaurant & Lounge, Losos na uzeném podmáslí, smrkový olej a mačkaný brambor.
Rozhovor s šéfkuchařem: Jiří Král
Jaké je vaše nejoblíbenější jídlo a jak ho připravujete?
Oblíbených jídel mám hodně. Od české kuchyně po Ameriku, Asii, samozřejmě Japonsko, ale i Francie je úžasná. Aktuálně je sezona hub a to je moje velká láska, včera jsem připravoval bedly a syrovinky, jen tak na pánvi s přepuštěným máslem, mletým kmínem a čerstvou šumavou.
Aureole
Fusion Restaurant & Lounge City Tower, 27. patro
Hvězdova 1716/2b
Praha 4
www.aureole.cz
Jakou národní kuchyni máte nejraději a proč?
Je to jako s pokrmy, národní kuchyni naši, samozřejmě českou!
Ale momentálně Asie, je to úžasná inspirace, okouzlila mě před dvaceti lety a stále mě překvapuje svojí rozmanitostí.
Pokud byste měl vyslat jedno tradiční české jídlo na světovou gastronomickou olympiádu, jaké by to bylo?
Svíčková, klasická chuť, ale upravená, sofistikovaná a moderní designová verze. S několika druhy knedlíků, mas a samozřejmě v menším provedení, s omáčkou na doplnění a třeba s brusinkovým kaviárem, tymiánovým prachem atp.