Špejle

Najíte se tu stejně dobře jako v kvalitní restauraci. A když budete spěchat, zabere vám to jen o málo víc času než ve fastfoodu. To je ve zkratce skulina na trhu, kam se v prosinci 2016 rozhodla "vmáčknout" Špejle. A jakkoliv je v Jindřišské ulici a v navazující Vodičkově restaurací i fastfoodů víc než dost, novému a originálnímu bistru se daří dobře. Spoluautorem konceptu je podnikavý Václav Vojíř, majitel známého baru Bugsy's kousek od Staroměstského náměstí. Inspirace španělskými tapas je zjevná, v samoobslužném bistru si můžete na talíř poskládat z malých pokrmů přesně to, na co máte chuť. Co je originální, jsou právě špejle. Ty jsou v malých jídlech zapíchnuté, obvykle jedna, ale dle kvality a množství surovin najdete v nabídce i "dvoušpejláky" a "tříšpejláky". Podle počtu špejlí, které máte po jídle ve stojánku na stole, pak zaplatíte útratu. Sníst chlebíček nebo dortík i se špejlí (a ušetřit tak 29 korun) se nedoporučuje. Dobrý oběd tu pořídíte odhadem za pět až osm špejlí. V okolí se lze v řadě restaurací zejména přes poledne najíst levněji, ale ceny ve Špejli rozhodně nejsou nijak vyšponované. Bonusem je pak příjemná obsluha a designově čistý interiér. Podnik má čtyři spolumajitele, jedním z nich je i kuchař Josef Pleskač. Ten předtím vařil ve smíchovské Potrefené huse. Jeho zásluhou je nabídka pestrá a zajímavá. V sekci předkrmů vedle sebe najdete klasický český sulc s cibulí i hipsterský salát z červené řepy a v sekci teplých jídel zase kachnu se zelím vedle miniburgeru. Právě česká klasika je na Špejli nejvtipnější, a když budete mít štěstí, "vychytáte" třeba i svíčkovou nebo vepřo knedlo zelo. Se třemi špejlemi.

(Jindřišská 16, Praha 1, spejle.eu)

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 80 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-65997260-restaurace-ktere-musite-navstivit