Unikátní koncept netradičního "tapas" bistra funguje již rok v Jindřišské ulici. A ani nevadí, že se majitelé Špejle inspirovali v centru Barcelony, kde podobná restaurace působí již řadu let.

Tip:

Milovníci ginu si mohou podle vlastních chuťových preferencí vybrat z mnoha originálních variací ginu & toniku.

Nabídka netradičního "tapas" baru je rozdělena do tří sekcí: na studené, teplé či sladké. Hosté platí za špejli, jedna stojí 29 korun.

jarvis_5a314a9b498e34d8c9e8501c.jpeg

Ze sladkého bodují hlavně rozkošné minicheesecaky.

Princip je jednoduchý. V několika vitrínách jsou vystaveny desítky talířků s menšími či většími "chlebíčky", do nichž je vždy zapíchnutá špejle. Hosté si sami vyberou, co chtějí ochutnat, a to si také odnesou ke stolu. Všechny špejle ukládají do kovových stojánků uprostřed stolu, obsluha je na konci jen spočítá a podle jejich množství hosté zaplatí − za jednu špejli se účtuje 29 korun.

Knedlo vepřo na špejli

Restaurace s příjemným designovým prostředím (architektonické studio CollColl) je otevřená od rána do večera (8−23 hodin), takže se nabídka pokrmů mění nejen podle sezony, ale také podle denní doby: snídaňová jídla vystřídají pokrmy obědové − třeba malé řízečky, miniburgery či kreativně pojatý "chlebíček" ve stylu knedlo vepřo. Prosklené pulty jsou navíc rozdělené do tří sekcí − na studené, teplé a sladké. Originální koncept Pražany baví a hlavně večer bývá ve Špejli plno, dobře však poslouží i během dne, třeba odpoledne, kdy má host jen malý hlad a nechce chodit nikam do fast foodu. Stačí si dát tři špejle a můžete pokračovat v cestě. 

A tyhle mi zabalte domů

Další žhavou novinkou je systém take away, zprovozněný začátkem prosince, díky němuž si můžete vybrat "chlebíčky", které vám nejvíce chutnají, a odnést si je domů nebo do práce. Z desítek různých druhů je těžké vybírat, každý ocení trochu jinou chuť či kombinaci, nicméně mezi nejoblíbenější sestavy patří pikantní klobásky merquezky, chlebíčky s kozím sýrem či se sušenou šunkou. 

Sestavte si gin & tonic

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 40 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!

Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.

Odkaz pro sdílení:
https://ekonom.cz/c1-65989240-kdyz-jidlo-skonci-na-spejli