Restaurace Grand Cru se pod vedením mimořádně zkušeného Jana Punčocháře rychle vypracovala mezi nejoriginálnější a nejzajímavější podniky v republice. Pojmenovat či přesněji vymezit kuchyni Grand Cru je poměrně složité, neboť zde najdete od všeho něco − a tak nejlepší charakteristikou zůstává lakonické "kuchyně Jana Punčocháře", odrážející jeho autentický a nezaměnitelný styl vaření.
Mezi dezerty můžete vyzkoušet chuťovou kombinaci čokolády, třešní a červené řepy.
Sousto plné oleje
Jeden příklad za všechny − na začátku prosince Jan Punčochář již opakovaně nabídl hostům jednorázové menu zaměřené na snoubení lanýžů a netradičně pojatých pokrmů české zabijačky. Ale téměř vše, co v Grand Cru ochutnáte, překvapí svou chutí i vizuální podobou. Dalším krásným příkladem je taštička plněná prémiovým olejem a servírovaná s kalamáry a fava fazolí, případně v nové podobě s hráškem a artyčoky. Taštičku vložíte do úst, a když skousnete, ústa vám zaplaví výrazná chuť prémiového oleje. Jednoduché, efektní, znamenité.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 80 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



