Desítky let zde fungovalo vyhlášené knihkupectví, které po krátké renovaci unikátních prostor vystřídalo ambiciózní bistro se stejným cílem − stát se podobnou legendou jako Fišer.
Kuchařka od Dalího
A už po pár dnech provozu je nutno přiznat, že Bistro Kaprova & Bookshop (ano, v jedné místnosti tu také prodávají exkluzivní knihy, třeba signované výtisky fotografky Annie Leibovitz či surrealistickou kuchařku Salvadora Dalího) míří vysoko. Ať už zdařilou rekonstrukcí s výrazným interiérem a s částečně otevřeným stropem, pod kterou je podepsán architekt Jaromír Pizinger, tak svým komplexním pojetím, neboť se zde začíná již v půl osmé ráno s pestrou a bohatou snídaňovou nabídkou.
Překvapí zajímavá prezentace dezertů do skleničky – zkuste tiramisu či poněkud netradiční sacher.
Krevety s koprem
Největším trumfem nového podniku je ovšem kreativní kuchyně zkušeného šéfkuchaře Tomáše Černého, který měl mnoho let na starosti nedalekou La Finestru. Ale pojďme si představit gastronomickou nabídku, v níž bodují hlavně masové pokrmy připravené z výtečného hovězího z ekofarmy v Orlických horách. Za pozornost stojí šťavnatý tatarák z hovězího krku dochucený pouze olejem, solí a pepřem, stejně jako morkové kosti pečené na mořské soli, které se čas od času objevují ve speciální nabídce. Z dalších předkrmů můžeme doporučit smažené krevety s koprovou majonézou, z hlavních pokrmů zaujme také vegetariánské risotto připravené poněkud netradičně se šťávou z červené řepy a sýrem Cottage.
Chcete číst dál?
Ještě na vás čeká 70 % článku.
S předplatným získáte
- Web Ekonom.cz bez reklam
- Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
- Možnost ukládat si články na později
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je zamčený. Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte předplatné.
Aktuální číslo časopisu Ekonom
Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.



